Към този момент нямам информация каква е опашката от тирове

...
Към този момент нямам информация каква е опашката от тирове
Коментари Харесай

Иван Христанов: Няма открити пестициди във внесените плодове и зеленчуци в България

" Към този миг нямам информация каква е опашката от тирове на " Капитан Андреево . Имаме спогодба с турската страна, с ръководителя на митническия пункт там да получаваме информация за ситуацията при тях, само че това, което знаем, е, че през вчерашния ден има огромно ускоряване на обработката ". Това сподели в изявление за предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " заместник-министърът на земеделието Иван Христанов :

" Камионите, които чакат, бяха безусловно сведени на половина, след което още веднъж започнаха следващите опити да се основава напрежение, ужас на границата и надлежно да се попречва работата на сътрудниците. Този ужас го основава засегнатата страна, която има възприятието и чувството, че е онеправдана от нашите дейности. Аз през вчерашния ден в пет часа пуснах изложение на случаите към Министерство на вътрешните работи и чакам те също да вземат отношение, с цел да възстановим реда ".

" Загубата за страната за тези 10 години са доста огромни. Само за три дни и половина сметките, които постъпиха в касите на БАБХ, са към 400 000 лв. ", добави заместник-министърът на земеделието.

Иван Христанов успокои, че няма открити пестициди след направените проучвания на импортираните плодове и зеленчуци в България .

Заместник-министърът на земеделието заяви още, че Европейската комисия е върнала през вчерашния ден българския стратегически проект с 200 забележки .
Цялото изявление с Иван Христанов можете да чуете от звуковия файл.
По обявата работи: Недит Георгиева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР