Към тотално неспазване на разпоредените от министър Кацаров мерки и

...
Към тотално неспазване на разпоредените от министър Кацаров мерки и
Коментари Харесай

Ресторантьори в Пловдив зоват към тотален бойкот на COVID ме...

Към тотално неспазване на разпоредените от министър Кацаров ограничения и затваряне на основни кръстовища в огромните градове приканиха пловдивските ресторантьори и притежатели на заведения, които се събраха тъкмо в 15:00 часа на протестно шествие, което стартира от площад Съединение.



Демонстрацията ще премине през централната пешеходна улица и да продължи до 17:00 часа, когато ще приключи пред постройката на Община Пловдив.

Исканията на пловдивския отрасъл съответстват с националните – анулация на считани от тях за дискриминационни ограничавания и оставката на министър Стойчо Кацаров, който по думите им отхвърля разговор със бранша и постанова новите ограничения еднолично.



Третият митинг на ресторантьорите в Пловдив се оказа и най-многочислен, като близо 300 души се събраха пред паметника на Съединението. Всички те са единомислещи, че няма да съумеят да се оправят с още един есенно-зимен сезон, в който да останат затворени или с по съществени ограничавания за броя клиенти.

Организатор на днешния митинг са трите огромни браншови организации. Участниците обаче не са единствено техните членове, само че и доста по-малки ресторантьори и притежатели на кафета и заведения. Най-недоволни са работещите в нощните заведения в Пловдив, които заплашиха, че в случай че здравният министър не премисли ограничаването в работното време, което на процедура ги оставя затворени най-малко за 2 месеца, ще подхващат ежедневни блокади на пътища в града.

За митинга в Пловдив пристигна и Ричард Алибегов, който поддържа сътрудниците си под тепетата. Той беше безапелационен, че браншът е в подготвеност от идната седмица да стартира ефикасни протестни дейности, които да включват и затваряне на огромните булеварди в огромните градове.

Пламен Николов - притежател на ресторант и кафене, сподели пред “Марица”, че следващото затваряне ще бъде пагубно за бизнеса. Мнението на множеството ресторантьори и чиновниците им е че не са обезпечени задоволително съответни обезпечения за затворените бизнеси.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР