“Към настоящия момент сме реагирали на повече от 300 произшествия,

...
“Към настоящия момент сме реагирали на повече от 300 произшествия,
Коментари Харесай

Над 300 сигнала за произшествия, МВР свика Оперативния щаб във връзка с бедствията

“Към сегашния миг сме реагирали на повече от 300 катастрофи, множеството от които свързани с метеорологичната конюнктура. Над 200 сигнала са подадени във Варна и 40 в Бургас главно за паднали дървета и клони ”. Това съобщи основен комисар Александър Джартов, шеф на Главна дирекция Пожарна сигурност и отбрана на популацията.

Министърът на вътрешните работи свика Оперативния щаб по отношение на бедствията в Североизточна България. Обстановката в страната се възстановява, само че към момента има затворени сектори от Републиканската пътна мрежа, рапортува още по време на оперативния щаб гл. комисар Джартов. По време на щаба стана ясно, че на територията на община Аксаково, в хотел има 25 души, които са блокирани там поради снежните преспи. Министър Стоянов разпореди да се направи всичко допустимо, с цел да бъдат извозени те на безвредно място, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Министър Стоянов свика през днешния ден за отчет шефовете на Столична дирекция на вътрешните работи и Групово дело „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “, с цел да го срещнат с подхванатите след митингите дейности. Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи гл. комисар Любомир Николов осведоми, че към този момент са разпознати чиновници, за които се допуска, че са надвишили пълномощията си по време на митинга в четвъртък.

Продължава анализът, какви са следствията в материално отношение за Министерство на вътрешните работи. Организира се и помощ за потърпевшите сътрудници.

По времена щаба беше разисквано и положението на потърпевшите при безредиците хора, както и какво е тяхното здравословно положение.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР