Към настоящия момент продадените маршрутни карти са над 20 000,

...
Към настоящия момент продадените маршрутни карти са над 20 000,
Коментари Харесай

Над 270 000 лв. приходи в тол системата за половин почивен ден

Към сегашния миг продадените маршрутни карти са над 20 000, като единствено за половината ден на първи март приходите са над 270 000 лева Данните показа проф. Олег Асенов, член на УС на АПИ на втория ден, откакто тол системата започва публично.

Като мине втората инспекция, той чака и по-големи доходи, а такива резултати са обнадеждаващи, изключително в почивен ден.

Към сегашния миг работят над 14 500 бордови устройства и има още към 6 000 устройства, които са в процедура на активиране, регистрира проф. Асенов.
 Предвиждат и други ъпдейти на тол системата
Предвиждат и други ъпдейти на тол системата

Те не отнемали значително време съгласно Олег Асенов

" Винаги човек има какво да научи в употребата на такава огромна система, по-важното е да не се повтарят грешките и да се върви напред в обслужването на клиентите на пътя ", изясни проф. Асенов.

За нарушителите от тежкия трафик са наложени 25 обезщетителни такси. Те са вследствие на това, че неколкократно един консуматор от тол контрола е бил приканван да отиде до място за таксуване и да си закупи маршрутна карта. Случаите са малко, само че ние фактически използваме механизма на правоприлагане, защото законът споделя, че би трябвало да го вършим, акцентира проф. Асенов.
 Шефът на АПИ хвали тол системата, до момента в който тя е блокирала по границата
Шефът на АПИ хвали тол системата, до момента в който тя е блокирала по границата

Часове наред водачи не можеха да си купят маршрутни карти от ГКПП-тата

Той предизвести, че санкции ще бъдат налагани, в случай че превозвачите не са оборудвани с маршрутни карти.

На този стадий финансовите прогнози, които се вършат с превозвачите, имат късмет да бъдат сбъднати. Ако обаче това не се случи, от АПИ и Националното тол ръководство имат решение, което също е разисквано с хората от транспортния отрасъл.

" Тол системата има две съществени цели - покритие и цена. Ще забележим с тях кой от параметрите би повлиял по-ефективно върху по-високата събираемост и тъкмо него ще променим " , сподели още проф. Олег Асенов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР