Към момента сме технически напълно готови за приемане на еврото,

...
Към момента сме технически напълно готови за приемане на еврото,
Коментари Харесай

България е готова да приеме еврото от началото на 2024, смята Василев

Към момента сме механически изцяло подготвени за приемане на еврото, остават единствено някои дребни неща и датата 1 януари 2024 година по никакъв метод не е застрашена. Това сподели каза в Народното събрание вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев .

" Искаме обаче да има необятен публичен спор и жителите и компаниите да бъдат уверени дали за тях е добре да се одобри еврото. Ние считаме, че това е най-хубавият проект за България, само че всеки би трябвало да може направи своя осведомен избор ", уточни вицепремиерът.

" Първата част от нашата тактика за приемане на еврото е широкомащабна осведомителна акция какво да се случва с приходите и спестяванията на хората и на бизнеса, какво става с платежните наличия и по този начин нататък ", сподели Василев.
Асен Василев: Драматичната обстановка с тока е поради огромния експорт
Драматичната обстановка в електроенергийния бранш се дължи не толкоз на нараснало ползване или по-малко предложение на българския паза...
Прочети повече
За какво са изхарчени 9 милиарда?

Вицепремиерът отговори на въпрос на народния представител Петър Чобанов от Движение за права и свободи по отношение на изключителните разходи от 9 милиарда лв..

" Изхарчените от страната в допълнение 9 милиарда лв. в края на 2021 година са свързани с разноски, утвърдени от Народното събрание, а не за обичани на властта планове като създаване на чешмички или ремонт на покриви и пътища ", отговори Василев. 

Подробна разбивка на разноските беше направена обществено предходната седмица в Министерството на финансите, уточни Асен Василев. Парите са употребени с решения на Народното събрание за обществената система, за помощ за бизнеса, за битка с пандемията и поддръжка на държавната администрация. Част от тези пари ще бъдат дадени през тази година, тъй като разноските за тях не са могли да бъдат нотифицирани, а някои от ограниченията за поддръжка на бизнеса ще се извършват през тази година, добави той.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР