Към момента пожарът, бушувал между пазарджишките села Бошуля, Величково, Памидово

...
Към момента пожарът, бушувал между пазарджишките села Бошуля, Величково, Памидово
Коментари Харесай

Пожарът в Пазарджишко е овладян

Към момента пожарът, бушувал сред пазарджишките села Бошуля, Величково, Памидово и Карабунар е овладян, оповестиха за " Фокус " от ОДМВР - Пазарджик. Не се е наложило да се изтеглят поданици на нито едно от четирите села. Днес на място са гасили огнеборци от Пазарджик, Белово, Септември, Велинград. Кметовете на обитаемоте места са организирали голям брой доброволци от Бошуля, Карабунар, Памидово и Величково.

На място има тежка техника, благодарение на която са прокарани просеки. Вечерта с гасенето на труднодостъпните за техника и хора места се включи вертолет от Авиобаза " Крумово ".

На място са регионалният шеф на Пазарджик Трендафил Величков, шефът на РДПБЗН - Пазарджик комисар Ангел Ангелов, кметът на Септември Васка Рачева. Великчов и комисар Ангелов изричат сърдечна признателност към многочислените доброволци взели участие в гасителните действия. През нощта в периметъра на пожара остават дежурни три екипа с огнеборци.

Военнослужещи от 24-та авиобаза Крумово с вертолет AS 532 AL Cougar се включиха в гасенето на огромния пожар.

Вертолетът е изхвърчал в 18:45 ч от авиобаза Крумово и до 20.20 ч е направил обход на засегнатите региони и е оказал помощ на огнеборците за потушаването на пожара с обливане на засегнатия регион с вода, чрез системите за пожарогасене " bambi bucket ".

Техниката и военнослужещите от Военновъздушни сили се включват по молба на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в поддръжка на дейностите на място по гасене на огъня.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР