Към момента няма пряка военна заплаха за сигурността на България,

...
Към момента няма пряка военна заплаха за сигурността на България,
Коментари Харесай

Радев: Към момента няма пряка военна заплаха за България, но има рискове | Осъждаме остро действията на Руската Федерация. Това е недопустимо

" Към момента няма директна военна опасност за сигурността на България, само че има опасности ", съобщи президентът на България Румен Радев през днешния ден по време на незабавна среща на държавните институции по отношение на военните дейности в Украйна. В нея вземат участие ръководителят на Народното събрание Никола Минчев, министър-председателят Кирил Петков, министърът на защитата Стефан Янев, министърът на външните работи Теодора Генчовска, вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, министърът на превоза и известията Николай Събев, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, шефът на работа „ Военно разузнаване “ бригаден военачалник Венелин Венев и ръководителят на ДАР Антоан Гечев. България ще работи интензивно за своята отбрана, в ход са съвещания в границите на НАТО, сподели още Радев.

" Осъждаме остро дейностите на Руската Федерация. Това е неприемливо! България ще бъде сътрудник, който може да се чака, че ще приказва с един глас с Европейски Съюз и с НАТО. Днес в 8:00 ще бъда в Брюксел и отговорът на Европейски Съюз ще бъде в един глас. Рамо до рамо всичките институции сме дружно. Следим обстановката ежечасно и ще създадем всичко допустимо дружно, рисковете, които са на база на тази обстановка, да не повлияят на българските семейства. Ще осведомяваме навреме за всички дейности, които вършим "

" В ход е пълномащабна стандартна интервенция на Руската федерация с всички вероятни сили и средства за нанасяне на удари по сериозни инфраструктури на цялата територия на Украйна, което е безусловно неприемливо. Недопустимо е в 21-и век в Европа да летят бомбардировачи и да нанасят удари по прилежаща страна. ", разяснява президентът Радев

България прави оценка и прави планове за рисковете, касаещи въздушните и морски пътища, енергийните трасета, цялата система на доставки, която касае обществото. Тези разбори ще продължат и през днешния ден и на следващия ден с търсене на всички вероятни разновидности, тъй че да няма спиране на енергийните доставки, на газ, изключително значимо на нефт, доставките на храни, доставките на всички артикули от първа нужда. Търсят се и се работи по всевъзможни различни трасета и доставки. В ход са действия, които да защитят България във връзка с киберсигурността. Изключително значимо – България няма да допусне и ще работи интензивно за своята отбрана в границите на НАТО и въобще в системата за национална и групова сигурност. В ход към този момент са съвещания в границите на НАТО, сподели още той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР