Към момента няма пряка военна заплаха за сигурността на България,

...
Към момента няма пряка военна заплаха за сигурността на България,
Коментари Харесай

Радев не вижда заплаха от руската инвазия, но ударът бил: Абсолютно недопустим!

Към момента няма директна военна опасност за сигурността на България, съобщи президентът Румен Радев, който свика премиера и службите за сигурност, с цел да изготвят тактика по отношение на военните дейности на Кремъл по отношение на Киев.

" Това е безусловно неприемливо в 21 век, удари по суверенна страна - изрично неприемливо ", отсече държавният ни глава.

" Оценяваме сега рисковете, касаещи въздушните и морски пътища, енергийните трасета, цялата система за доставка. Ще търсим всички вероятни разновидности, тъй че да няма спиране на доставките на нефт, храни и артикули от първа нужда ", уточни президентът.

" В ход са действия, които да защитят България във връзка с сигурността. България ще работи интензивно за своята отбрана в границите на НАТО ", безапелационен бе Румен Радев.

Премиерът Кирил Петков пък разясни, че институциите работят един до друг.

С транспортното ведомство провеждат сухопътен превоз за евакуацията на българите, декларирали искане на такава. С туристическото ведомство пък работят вероятно да тези хора да бъдат настанени в хотели.

" Осъждаме остро дейности на Русия. България ще бъде сътрудник на НАТО и Европейски Съюз и ще приказваме в един гласа. Такъв ще бъде и отговорът на Европейски Съюз ", безапелационен бе той.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР