Към момента няма информация за жертви и щетиЗеметресение с магнитуд

...
Към момента няма информация за жертви и щетиЗеметресение с магнитуд
Коментари Харесай

Много силно земетресения в Грузия и Армения

Към момента няма информация за жертви и вреди

Земетресение с магнитуд 6,2 раздруса Южна Грузия, заяви Центърът за сеизмологично наблюдаване към Държавния университет " Илия Чавчавадзе ", представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Трусът е бил усетен в 22:25 ч. локално време. Епицентърът е село Самеба, намиращо се в Южна Грузия близо до границата с Армения.

Подземните земетресения са били толкоз мощни, че са усетени в Тбилиси и Батуми, a земетресението разтресе и телевизионно студио по време онлайн предаване. Засега няма данни за жертви и опустошения. Жителите на Тбилиси излязоха по улиците. 

Освен това в северната част на Армения, покрай границата с Грузия, са регистрирани земетресения. По данни на Министерството на изключителните обстановки на страната интензивността на земетресението в епицентъра на труса се прави оценка над 6 по скалата на Рихтер.

Земетресение с магнитуд 5,4 по скалата на Рихтер беше записано в северната част на Армения, покрай границата с Грузия, заяви по-рано Американската работа за геоложки изследвания (USGS).

Епицентърът е локализиран на 42 км. североизточно от град Гюмюрджина. Източникът се намира на дълбочина 10 километра.

Все още не е получена информация за възможни жертви или вреди.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР