Капитанът на Ливърпул Върджил ван Дайк казва, че ще бъде

...
Капитанът на Ливърпул Върджил ван Дайк казва, че ще бъде
Коментари Харесай

Ван Дайк e щастлив в Ливърпул, въпреки че се очертава „голям преход“

Капитанът на Ливърпул Върджил ван Дайк споделя, че ще бъде " част " от големия преход, който ще се случи, когато Юрген Клоп напусне по-късно този месец.

Нидерландският национал има единствено една година от контракта си и неизбежно ще има огромен ужас след края на съвсем деветгодишното ръководство на Клоп. Ван Дайк споделя, че е благополучен в клуба, защото те минават в новата епоха, която ще бъде под управлението на неговия съотечественик Арне Слот, треньор на Фейенорд.

„ Фокусът в този момент е върху последните два мача и по-късно клубът ще се концентрира върху това кой е новият управител и ще има огромен преход и аз съм част от това “, сподели Ван Дайк след успеха с 4:2 над Тотнъм в неделя.

„ Няма какво да разисквам, тъй като няма вести, мисля, че клубът е доста ангажиран с това кой ще бъде новият управител и това е главният фокус. Както споделих, доста съм благополучен тук, обичам клуба и вие също можете да видите това. Това към този момент е огромна част от живота ми и това е всичко, което мога да кажа “, добави нидерландецът.

Въпреки че съглашението с Фейенорд беше реализирано преди повече от седмица, Ливърпул не бърза да направи известие за назначението на Слот, защото страстта към напускането на Клоп нараства към последното прощаване вкъщи против Уулвърхямптън.

След задълбочено търсене методът на игра на Слот беше избран като най-подходящ за сегашния тим и откакто завръщането на някогашния състезателен шеф Майкъл Едуардс беше доказано като основен изпълнителен шеф, нещата се развиха бързо.

Ван Дайк сподели: „ Знаем, че други неща са решени и Майкъл Едуардс се завръща, Ричард Хюз ще бъде състезателен шеф, това са единствените решения, които са взети.

Освен това просто ще изчакаме и ще забележим, само че имам цялостно доверие в клуба, с цел да взема вярното решение за мениджъра. Ще се случат доста промени и не бих споделил, че ужасно е точната дума, само че е много забавно и вълнуващо какво ще се случи в този момент. Така че дано забележим “.

Сбогуването на Клоп след съвсем девет години има единствено два оставащи мача и неговото овакантяване ще бъде мъчно да се одобри, още по-трудно от метода, по който стремежът им към втора купа под негово управление се провали разочароващо през април, с цел да завършат сезона единствено с Купата на Лигата.

„ Юрген е страховит управител, доста впечатляващ според мен, той е целият пакет. Той е приказен управител, страховит човек и имаме страхотни връзки. Наистина съм горделив, че играх за него, борих се за емблемата и него и считам триумфа, който имахме през годините.

Ще бъде прочувствено в последния ден, само че от време на време това е част от живота. Много неща се случват зад кулисите, само че ние се фокусираме върху дните на мача и това е наше обвързване, наша работа и желаеме да се представим добре за последните шест точки “, приключи Ван Дайк./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР