Към момента няма голям наплив на пациенти с Covid-19 към

...
Към момента няма голям наплив на пациенти с Covid-19 към
Коментари Харесай

Няма голям наплив към болниците засега, пускат и възрастните да се ваксинират

Към момента няма огромен напор на пациенти с Covid-19 към лечебните заведения, което здравният минстър Костадин Ангелов регистрира като добър знак по време на постоянния брифинг на здравните управляващи в четвъртък.

" Доволни сме от постигнатите резултати досега, следим всяко число с нужната угриженост и паника. Въпреки всичко, отчитаме и нещо, което към сегашния миг е добър знак – нямаме подобен огромен напор и напън върху лечебните заведения ", сподели Ангелов. Въпреки това заетостта на болничните кревати за Covid-19 бележи растеж с 10 пункта от 30% на 40% на седмична база, регистрира началникът на щаба против ковид ген. Венцислав Мутафчийски. Най-много кревати за тежко заболели са заети в Благоевград, Разград, Силистра, София област и Хасково.

Заболевамеостта от ковид у нас сега е 127.4 на 100 хиляди души и е на равнищата от 22 октомври предходната година, само че кривата към момента не е толкоз остра и няма експоненциално повишаване . По този индикатор страната ни е на 25-то място в Европа. Смъртността е е 7.3 на 100 000, което отрежда 15-о място на България в Европейски Съюз, регистрира основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Той изясни, че има огромна разлика в заболеваемостта в обособените области. Кюстендил е измежду областите с висока заболеваемост и това се дължи на циркулирането на английския вид на вируса в региона. Кунчев сподели, че към момента у нас няма регистрирани от новите разновидности на ковид от Южна Африка и Бразилия .

Ангелов разяснява, че управляващите се пробват да държат пандемията " на каишка " , като отпускат ограниченията на 14 дни и при възможен нов сериозен растеж, те ще бъдат още веднъж затегнати. Той напомни, че до заболеваемост от 200 на 100 хиляди души здравнаат система съумява да действа обикновено и след този предел може да се мисли за стягане на ограничения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР