``Към края на пролетта ще имаме рязко намаляване на случаите,

...
``Към края на пролетта ще имаме рязко намаляване на случаите,
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев прогнозира затишие на ковид през лятото

``Към края на пролетта ще имаме внезапно понижаване на случаите, даже в нашата страната. Лятото ще имаме мъртвило “, предвижда проф. Тодор Кантарджиев пред БНР. Той допълни, че здравната система ще супява лесно да ограничава отделни гърмежи на заболяемостта наесен.

 Професорът разяснява, че позитивната наклонност при новия вариант Омикрон е, че много невисок % влизат в болница и доста невисок % са с тежки прояви на болестта. ``В нашата страна има сигурно доказателство, че болестта минава по-леко``, съобщи той и даде образец с резултати, съгласно които от секвенирани проби едва 7 души от 227 с Омикрон са на болнично лекуване.

Мерките не би трябвало да са доста строги и ограничаващи, само че би трябвало да са навременни, зави проф. Кантарджиев. Според него резултатът на въвежданите ограничения би трябвало да е забележим след две седмици, в противоположен случай се губи мотивацията на популацията. 

Смесена зараза на грип и ковид е необичайност, посочи проф. Кантарджиев. 

Данните за последното денонощие

Новите случаи на ковид у нас за денонощие са 2847. Над 21% от направените 13 268 теста са се оказали позитивни. 28 души са умряли, демонстрира статистиката на Единния Информационен портал. 100% от умрелите през последното денонощие не са били имунизирани. Излекувани са 1376. 

През последните 24 часа в лечебни заведения са постъпили 207 души, с което общият им брой сега е 5309. От тях в интензивни отделения са настанени 550 заболели.

Поставени са нови 1938 дози ваксини, а броят хората у нас със приключен имунизационен цикъл към този момент е съвсем 2 милиона. Бустерна доза са си сложили 569 133 имунизирани.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР