Към края на пролетта ще имаме рязко намаляване на случаите,

...
Към края на пролетта ще имаме рязко намаляване на случаите,
Коментари Харесай

В края на пролетта случаите рязко ще намалеят, лятото ще има затишие |

„ Към края на пролетта ще имаме внезапно понижаване на случаите, даже в нашата страната. Лятото ще имаме мъртвило “, прогнозира проф. Тодор Кантарджиев пред БНР и добави, че здравната система ще може елементарно да лимитира обособени гърмежи на заболяемостта наесен.

„ Хубавото за Омикрон е, че доста невисок % хора влизат в болница и доста невисок % са с тежки прояви на болестта “, разяснява съветникът на Столичната община по здравните въпроси и някогашен шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания. Случаите при децата обаче се усилват, има и повече деца в лечебни заведения.

Свободни са 32% от интензивните кревати в София.

В нашата страна има несъмнено доказателство, че болестта минава по-леко, съобщи още професорът. Според резултатите от секвенирани проби едвам 7 души от 227 с Омикрон са на болнично лекуване.

Тези, които са с бустерна доза, и да заболеят, три дни имат хрема, температура до 37,5 градуса и са в доста положително общо положение. Тези, които са двете дози - по-продължително, само че отново - главоболие, хрема, уморяемост.

Мерките не би трябвало да са доста строги и ограничаващи, само че би трябвало да са навременни, заключи Кантарджиев. Според него резултатът на въвежданите ограничения би трябвало да е забележим след две седмици, в противоположен случай се губи мотивацията на популацията.

Смесена зараза на грип и ковид е необичайност, сподели още Тодор Кантарджиев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР