Към космическата надпревара се включи нов участник. Френската компания за

...
Към космическата надпревара се включи нов участник. Френската компания за
Коментари Харесай

Искате ли да обядвате на ръба на Космоса? Скоро ще можете – срещу 120 000 евро

Към галактическата конкуренция се включи нов участник. Френската компания за галактически туризъм Zephalto, предлага на пасажерите опцията да пътуват до стратосферата с балон, оповестява CNN Travel.

Компанията, учредена от Винсент Фарет д’Астиес, започва продажбата на „ билети с предварителна резервация “ за идни пътувания в капсула под налягане, наречена Celeste, прикрепена към стратосферен балон. 
                             

Докато пълнят очите си с галактически искра и величие на 25 км над Земята, пасажерите ще имат опцията да си похапнат от изискани блюда в комбиниране с няколко чаши хубаво френско вино.

Цената на билетите с предварителна резервация костват 10 000 евро и дават късмет на купувачите да резервират място, когато бъдат пуснати в продажба. Като цяло, едно пътешестване със Celeste коства 120 000 евро (около 131 100 долара). 

Congratulations to Wally, Oliver and Mark!
Who would you like to see in the first Zephalto flight?
— Zephalto (@zephalto)

Местата на борда на първите полети от края на 2024 година доникъде на 2025 година към този момент са резервирани и в този момент се продават тези за средата на 2025 година и нататък, показват още от Zephalto.

Celeste ще транспортира по шестима пасажери и двама водачи до оптималната надморска височина единствено за 90 минути със скорост от четири метра в секунда. След това капсулата ще се носи над Земята в продължение на три часа – задоволително време пасажерите да дегустират от поднесените им френски специалитети и да се насладят на фантастичната панорама към себе си. 
                             

 

Всъщност компанията Zephalto, учредена през 2016 година, не е единствената която се надява да транспортира пасажери в първокласен балон с парещ въздух. Щатската Space Perspective сега приема резервации за своя галактически транспортен съд Neptune.

Трябва да отбележим, че има огромна разлика сред пътешестване до орбиталното пространство – включващо разрушаващи гравитацията високоскоростни излитания и по-голяма дълготрайност – и суборбиталното пространство, в което пасажерите са изложени за малко на безтегловност и гледки към космоса по време на полет до ръба на атмосфера – близо 100 км над Земята.

Пътуванията до „ ръба на космоса “ – като тези, препоръчани от Zephalto и Space Perspective – също са разнообразни. Тези капсули няма да доближат суборбиталното пространство, само че въпреки всичко ще летят доста по-високо от средностатистическия търговски аероплан. Това значи страхотни гледки към Земята и звездите, само че без загуба на гравитация и съпътстващото я усещане за безтегловност.
                             

 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР