Към днешна дата не съм доволен от това, което извършва

...
Към днешна дата не съм доволен от това, което извършва
Коментари Харесай

Георги Тодоров: На Летище София нищо не се е променило към днешна дата

„ Към днешна дата не съм удовлетворен от това, което прави концесионерът. Хората и обществото чакат бързи и навременни промени. Тези бързи промени, забележими, които би трябвало да касаят обслужването на пасажерите, не ги следя . “ Това съобщи пред БНР служебният министър на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров за концесията на Летище София.
Нарочна инспекция на Летище София е посочила, че „ нищо не се е трансформирало към днешна дата “, добави Тодоров.

„ Няма трафик, обслужването на пасажерите се прави постепенно, не виждам промени в комерсиалните площи, нито в удобствата за пасажерите, които изчакват съответния полет, хигиената не е на задоволително високо равнище – санитарните пространства просто не желая да ги разясня. “

Министър Тодоров напомни, че скоро ще изтекат първите 100 дни от ефикасната дата на концесията и заяви, че „ наказания ще има такива, каквито са планувани по концесионния контракт “.

Относно държавното дружество „ Пристанищна инфраструктура “ по случая с морската естакада на Шабла Тодоров разясни, че „ в отчета на Агенция „ Държавна финансова ревизия “ се установяват данни, че евентуално се касае за знаци за машинация “.

След инспекцията на прокуратурата могат да се разясняват елементи, посочи той.

„ Договорът е подписан още през 2014 година Има констатации, които е направила Държавната финансова ревизия, от които може да се направи извод за предумишлено, погрешно или неопределено даване на обстоятелства по отношение на осъществяването на контракта , подписан сред държавното дружество и изпълнителя “, разясни Георги Тодоров.

По проблема с разпоредените инспекции за ремонт на вагони и защитата в БДЖ Тодоров уточни, че констатациите, показани от звеното за вътрешен одит, са отправени към АДФИ.

„ НКЖИ работят с цялостна мощ и пара към днешна дата “, увери още служебният министър на превоза.

По тематиката за пътната сигурност Георги Тодоров акцентира, че тази година индикаторите за жертвите и потърпевшите при ПТП са „ много повече, в сравнение с предходната година “ .

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР