Към беларуския президент Александър Лукашенко, който е съучастник на Владимир

...
Към беларуския президент Александър Лукашенко, който е съучастник на Владимир
Коментари Харесай

Само трима са приятелите на Путин в света

Към беларуския президент Александър Лукашенко, който е съизвършител на Владимир Путин в експанзията му против Украйна, се добавиха още два гласа на поддръжка от чужбина - на сирийския президент Башар Асад, чието оцеляване на власт се дължи напълно на Русия, и на военната хунта в Мианмар, която се крепи също с руско оръжие.

Асад е разговарял по телефона с Путин и е подкрепил неговата позиция по отношение на Украйна, се споделя в известие на сирийското президентство,. Според него " специфичната военна интервенция на Русия пази жителите в Донбаския регион " и съставлява " промяна на историята ". Асад е декларирал, че " през днешния ден Русия пази освен себе си, само че също и света и правилата на справедливостта и хуманизма ". По думите му " армиите на Сирия и Русия се борят с общ зложелател, с цел да дадат урок на света по какъв начин се почита законът, висшият морал и филантропичните правила ".

Сирия първа призна във вторник независимостта на двата оцепнически региона в Източна Украйна, откакто Путин подписа ден по рано декрет за тяхното признание. Тогава и Никарагуа съобщи, че ги признава, само че запази мълчание за съветската експанзия.

Затова пък през вчерашния ден се чу подкрепа от военната хунта в Мианмар (бившата Бирма), която разчита на доставките на съветско оръжие, с цел да се държи на власт. Говорителят на държавното управление Зав Мин Тун съобщи, че дейностите на Русия са оправдани от позиция на нейния суверенитет. " Русия показва позицията си пред света като международна мощ ", сподели той. Москва поддържа Мианмар освен с оръжия посредством компанията " Рособоронекспорт ", само че и дипломатически, като пази в Организация на обединените нации хунтата от неоправдателни резолюции.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР