Към Адвокатска колегия - Пловдив отвори врати нов Регионален център

...
Към Адвокатска колегия - Пловдив отвори врати нов Регионален център
Коментари Харесай

Пловдивски адвокати ще консултират безплатно жертви на домашно насилие и лица с доходи, под прага на бедност

Към Адвокатска гилдия - Пловдив отвори порти нов Регионален център за консултиране. Същият се намира в емблематичния дом „ Васил Левски “ на първия етаж, в стая №17А.
Прочетете още
В него Адвокати от колегията ще дежурят на ротационен принцип и ще дават безвъзмездни правни съвещания на жертви на домашно принуждение и на лица с приходи, под прага на беднотия.

При нужда ще се приготвят документи за завеждане на каузи и ще се реализира и процесуално предствавителство. Центърът ще бъде изключително потребен за жертвите на домашно принуждение, защото със съдействието на юристите, потърпевшите лица ще получават от съда заповед за незабавна отбрана в границите на 24 часа. На интернет страницата на колегията ще бъдат обявявани дежурните за съответната седмицата адвокати.

На откриването участваха ръководителят на Националното бюро за правна помощ Наталия Илиева, Елена Чернева-Маркова – зам. Омбудсман на Република България, Жени Павлова – зам.кмет на Община Пловдив, Тони Стойчева – кмет на регион Западен, Гергана Гатова – зам. кмет Район Централен, Иво Христев – зам. Кмет Район Тракия, Марияна Шотева – ръководител Административен съд Пловдив, Николинка Цветкова – зам. ръководител Окръжен съд Пловдив Диляна Славова – зам.председател на Районен съд Пловдив и Даниела Дончева – Декан на юридически факултет на Пловдивския университет.

Лентата беше прерязана от ръководителя на Адвокатска гилдия Пловдив Георги Баев и ръководителя на Националното бюро за правна помощ - госпожа Наталия Илиева.

Центърът е втори за Пловдивска област. Първият е открит в края на 2022 година в Асеновград и работи извънредно сполучливо за лицата, потърпевши от домашно принуждение.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР