Към 22,30 протестиращите постепенно започват да се разотиват, предаде репортер

...
Към 22,30 протестиращите постепенно започват да се разотиват, предаде репортер
Коментари Харесай

Втори рунд от Великото въстание: Протестът вече е море от гневни хора

Към 22,30 протестиращите последователно стартират да се разотиват, съобщи кореспондент на " Сега ". Въпреки опасенията за напрежение с полицията митингът дотук тече умерено, като служителите на реда скучаят и очевидно оредяват. Униформените на задна линия с щитовете си потеглят, стартира и освобождение на пътя.

Тази вечер митингът събра в триъгълника на властта море от хора. Протестиращите заеха пространството съвсем до ул. " Раковски ". Към 21 часа стотина служители на реда се подредиха в региона към колоните на постройката на Министерския съвет. Не стана ясно какво продиктува това държание на униформените. Непосредствено към Партийния дом нямаше протестиращи, като е допустимо това да е тактичност, с цел да се заобикалят конфликти с полицията. По-рано в района имаше група младежи с бръснати глави и черни фланелки. След сигнали от протестиращи и медии се стигна до полицейска инспекция. Въпреки спокойната конюнктура още към 18,30 пред Министерски съвет се строи кордон от униформени с щитове. 

Всички арестувани от митинга на 2 септември към този момент са освободени. Към 16 часа се разбра,  че Софийският градски съд е освободил без никаква мярка 6 души -  Марио Николов, Кристиан Ангелов, Димитър Тодоров, Мартин Аксентиев, Никола Владимиров, Любомир Аксентиев. Първоинстанционният съд бе определил за тях парични гаранции, само че горната инстанция ги анулира с аргумента, че единственият очевидец - служител на реда, е давал показания и по друго дело, което изключва опцията да е станал очевидец на дейностите на тези лица.

Опитът за лъжесвидетелстване бе изобличен по-рано от юриста Минчо Спасов пред Иво Божков. Няма и други доказателства - проучване дали шестимата са пипали пиротехнически средства и видеозаписи.  Двама души са с изменени мерки  - от парична гаранция на подписка - Йордан Тубмарков и Евгений Иванов. Срещу 500 лева гаранция от ареста излиза и Александър Иванов. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР