Към 18-и декември изпълнението на ДДС от сделки в страната

...
Към 18-и декември изпълнението на ДДС от сделки в страната
Коментари Харесай

Асен Василев: Данъците са събрани на 98,4%, ще завършим с по-малък дефицит

" Към 18-и декември осъществяването на Данък добавена стойност от покупко-продажби в страната е на 98,4% от плануваното. Така че налозите се събират, средства има, ще приключим годината с по-малък недостиг от плануваното в проектобюджета за тази година. За следващата година сме заложили също доста реалистични доходи и чакам да осъществим маастрихтските критерии ".

Това разяснява в коридорите на Народното събрание финансовият министър Асен Василев преди депутатите да стартират второто четене на бюджета за 2024 година Василев се появи пред публицистите дружно с водача на ГЕРБ Бойко Борисов и депутата от Движение за права и свободи Йордан Цонев, като и тримата акцентираха значимостта на получените 1500 планове от общини по финансовата стратегия.

" От тук нататък ще се занимаваме с бюджета, тъй като той касае директно всеки един човек от софийската до най-малката община. С приемането на този бюджет, след това  общините имат към месец и половина да си одобряват бюджетите. Спекулациите, че това ще бъде бюджет за ГЕРБ, за Движение за права и свободи - тук са безусловно всички общини, чиито кметове са самостоятелни или излъчени от политически партии ", разяснява Бойко Борисов. Йордан Цонев пък назова бюджета " невиждан ", защото плановете на всички общини ще получат реализация. " Хората, които живеят в тези общини, няма да бъдат делени по цвят и партия. Това е невиждано. Когато се приказва за вредите от " сглобката ", би трябвало да се приказва и за изгодите ", разяснява той.

Той изрази вяра, че президентът Румен Радев ще се погрижи решението за отпадането на таксата за транспорт на съветски газ ще бъде обнародвано допустимо най-скоро. " Чакат в Унгария, с цел да махнат ветото за Шенген. Парламентът го мина на две четения, само че те чакат да излезе в Държавен вестник, тъй че същински се надяваме президентът бързо да го издаде, тъй че да остане единствено Австрия, върху която да концентрираме всички свои благоприятни условия, с цел да ни пуснат и те ", уточни някогашният министър председател.

След бюджета следва трите партии да си поделят регулаторите. Дали ще си ги разделят на 1/3 Борисов не отговори, само че изясни: " С Христо Иванов, сътрудниците от Движение за права и свободи и Асен Василев се разбрахме за регулаторите да се търсят най-хубавите хора, експерти, публично потвърдени, чисти, без значение кой ги предлага ".

На въпрос дали към момента е най-хубавия другар на Василев в ГЕРБ той отговори: " В моя кабинет първи той влезе, тъй че би трябвало да ми върви на пари тази година ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР