Към 16.00 часа на втория тур на местните избори, избирателната

...
Към 16.00 часа на втория тур на местните избори, избирателната
Коментари Харесай

Към 16:00 часа избирателната активност в страната е 26.40%

Към 16.00 часа на втория тур на локалните избори, изборната интензивност за цялата страна е 26.40%. Най-ниска е интензивността в Русе - 15.77%, а най-висока е в Роман – 77.94%.


За София изборната интензивност към този час е 23.72%. За съпоставяне на първия тур на вота за локална власт, интензивността в столицата към този час е била съвсем същата - 25.63%.

Информацията за изборната интензивност и получените сигнали за нарушавания в деня на балотажа заяви представителят на ЦИК Росица Матева, съобщи кореспондент на БГНЕС.

За съпоставяне, на първия тур на локалните избори, изборната интензивност към 16.00 часа е била по-висока или тъкмо 34.16%.

Росица Матева предизвести медиите, които разгласяват резултати от гласуването. ЦИК е изпратила предизвестие тези медии да преустановят издание, сподели Матева.

Говорителят заяви, че досега машинното гласоподаване е прекратено за 47 машини в 47 сакции. В София са спрени 10 машини.


На територията на Следствен отдел към окръжна прокуратура има постъпили сигнали, че гласоподаватели, които гласоподават с машина, избират да гласоподават и за районни кметове, само че машината отпечатва единствено една бюлетина. Указанията са такава бюлетина да се унищожава и гласоподавателят би трябвало да гласоподава с хартиена бюлетина. Членовете на СИК би трябвало да слагат по два печата на хартиените бюлетини, и по един на бюлетините от машини.

Избирателите би трябвало да внимават да не слагат хартиените бюлетини една върху друга, с цел да не се зацапват бюлетините. Дори и да има зацапване, гласът ще бъде годен, добави Матева.

Секциите в селата, потърпевши от бурята през вчерашния ден, работят без проблем. Някъде започнаха с машини на акумулатори, само че след това минаха на електрозахранване.

Не се чака закъснение при предаването на протоколите довечера, добави Матева. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР