Калоян Паргов предложи Софийски апел за мир и равна сигурност

...
Калоян Паргов предложи Софийски апел за мир и равна сигурност
Коментари Харесай

Калоян Паргов предложи Софийски апел за мир и равна сигурност на Балканите

Калоян Паргов предложи Софийски зов за мир и равна сигурност на Балканите. Това стана по време на двудневната Международна конференция „ Европа – Русия пред нови геополитически провокации “.

Форумът бе открит от проф. доктор Захари Захариев – ръководител на Фондация „ Славяни “ и на Федерацията за другарство с народите на Русия и Оперативно-наблюдателно дело. В него ще вземат присъединяване представители от България, Русия, Гърция, Турция, Албания, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Полша, Словакия и Швейцария.

Приветствие към участниците в конференцията насочи посланика на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова.

На второ място Паргов сложи въпроса за нуждата от започване развой за преобразяване на Черно море в зона на мир и благополучие.

По думите му би трябвало праволинейно придържане към основополагащата концепция за групова отбрана на мира.

„ На тази основа да отстояваме концепцията за преобразяване на Балканите и на Черноморския район в зона на мира, с развиване и одобряване на нужния за тази цел инструментариум. Противопоставяне на повишаване на конфликността в района и на факторите, които я генерират “, посочи ръководителят на СИНПИ и добави, че нужна настоятелна работа за основаване на нужния за тази цел правно-договорен, учредителен и надзорен инструментариум.

Това, което оферират от Стратегическия институт за национални политики и хрумвания, е да бъде реализирана „ относителна непоклатимост в изискванията на обща икономическа рецесия “.

„ А точно - да осигурим първо изхранването и оцеляването на популацията ни, да запазим българските жители в България, да запазим инфраструктурата, изключително енергийната. Същевременно да открием и усвоим опциите, които ни дава рецесията – за нови производства, за нови партньорства, за нови пазари – да се върнем в Близкия изток и в Северна Африка. Да търсим директни пътища към Русия, Виетнам и Китай “, съобщи Калоян Паргов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР