Калофер е пълен от няколко дни, цялата леглова база -

...
Калофер е пълен от няколко дни, цялата леглова база -
Коментари Харесай

Калофер е пълен за празника на Ботев и мъжкото хоро

Калофер е цялостен от няколко дни, цялата леглова база - близо 800 кревати, всичко е заето от искащи да гледат мъжкото хоро в река Тунджа. 

Всички са добре пристигнали на мъжкото хоро, само че да не не помнят, че на 6 януари е роден великият и заслужен българин Христо Ботев. Нека не изместваме тежестта единствено в една посока, сподели в изявление за Радио Пловдив кметът на Калофер Румен Стоянов .

Той изясни, че довечера от 17.00 ч. е поклонението пред родната къща на Ботев, където ще има къса ученическа стратегия и празнични илюминации. Утре е огромното празненство с митинга поклонение и поднасяне на гирлянда на славата.

" Очакваме вицепрезидента Илияна Йотова да произнесе слово ", сподели кметът на Калофер.

Румен Стоянов добави, че прецизно ще се съблюдават противоепидемичните ограничения, ще се следи за отдалеченост и носене на маски.  " Няма по какъв начин да спрем толкоз хора, пристигнали на подобен ден в града ни. Миналата година чакаха взрив на заболеваемост в Калофер поради скупчването на доста хора, само че нямаше болни. Дано и тази година е по този начин ", добави той. 

Очаква се най-малко 100 - 150 души да влязат в ледените води на Тунджа на следващия ден заран. 

Кметът прикани гостите да бъдат смирени и да оставят калоферци първи да влязат в осветената река, с цел да изпълнят ритуала.

Цялото изявление на Живка Танчева с кмета на Калофер Румен Стоянов е в атачмънта. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР