Калина Стефанова постигна поредния си спортен успех. На Световното първенство

...
Калина Стефанова постигна поредния си спортен успех. На Световното първенство
Коментари Харесай

Еленчанка донесе най-високото отличие за страната ни от Световното първенство по самбо

Калина Стефанова реализира следващия си състезателен триумф. На Световното състезание по самбо в Сочи тя завоюва сребърен орден в категория до 56 кг, като загуби в неделя на финала от представителката на домакините Татяна Казенюк. Националният тим взе участие на шампионата с близо 20 състезатели. Еленчанката донесе най-високото отличие за страната ни, другите три медала са бронзови.

Световното състезание в Сочи е най-силният шампионат по самбо в Русия. Той се провежда  в годината, когато се празнува 80-годишния празник на този спорт  и мина под патронажа на президента Владимир Путин, самият той джудист и самбист.

Спортната кариера на Калина Стефанова стартира от състезателен клуб по джудо „ Ипон 87 “ в родния й град Елена, с първи треньор Иван Мирянов. Тя е повторен международен първенец, собственик на сребърен орден от европейските игри, притежател и на още доста оценки в самбото. Определяна е като най-техничният български играч измежду дамите. Калина е най-младият почетен жител на Елена.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР