Калина Андролова, БНРИма един американски боксьор, Флойд Мейуедър-младши, който често

...
Калина Андролова, БНРИма един американски боксьор, Флойд Мейуедър-младши, който често
Коментари Харесай

Гаврят се с Киро и Асен по БНР: Заложници на Бойко! Държи ги на власт, за да им се смеят всички

Калина Андролова, БНР
Има един американски боксьор, Флойд Мейуедър-младши, който постоянно е именуван най-хубавият отбранителен боксьор в историята, в първата десятка на най-добре платените спортисти в света за всички времена. Той няма загуба на професионалния кръг, 50 мача – 50 победи. На непрофесионалния кръг обаче има няколко загуби, и едната е от българския боксьор Серафим Тодоров. Когато разказва детството си, Флойд Мейуедър споделя, че майка му е била пристрастена към хероина, че е минал през пъкъла на бедността, че са спели седeм души в една спалня, че от време на време е нямало електричество. „ Хората виждат какво имам в този момент, споделя Мейуедър, и не могат да си показват от кое място пристигам и по какъв начин не съм имал безусловно нищо. ” Този американски боксьор има забавно отношение към технологията на успеха и той показва своя метод по този начин: „ Истинският първенец може да се приспособява към всичко. “
Затова Политическа партия в никакъв случай няма да бъдат спечелили, тъй като не желаят, а евентуално и не могат, поради войнстващата им самонадеяност, да се приспособяват към действителността. Ако имаш потребност от съдружен сътрудник, то бъди съдружен сътрудник. В момента Политическа партия се държат, както постоянно, отвън политическата нормалност. Сега са решили да плашат гаргите с фразата, че те самите ще се самосвалят от власт. Ако ГЕРБ не им се поклонят задоволително ниско, в случай че не им извършват изискванията и в случай че ГЕРБ не престават да ги заобикалят в Народното събрание и да си работят по техните гербаджийски задачки. Да де, но една такова самосваляне, ще бъде ускорена процедура по оповестяване в неплатежоспособност на Политическа партия. Защото за повторно ще потвърдят липса на политически умения за ръководство на страната. Няма значение дали ПП/ДБ ще реализиран краткотрайно съглашение с ГЕРБ. То ще бъде единствено с цел да продължат Политическа партия да се обезценяват от неумелата структура на тази власт. Борисов ще ги подържи на власт известно време, само че единствено с цел да ги покаже още един път като комични ръководещи. Политическа партия са в ролята на фигуранти-заложници, окачени показно, и единствено Борисов може да каже по кое време ще пристигна моментът, в който ще ги смъкна от власт.
Когато става дума за победна тактичност, има едно неписано предписание, че когато съперникът е доста мощен, упорит и деен, би трябвало да съумееш да използваш личната му тежест, буйните му стремежи, инерцията на неговата мощ, с цел да го събориш. Оставяш го да прави това, което най-вече желае, да се движи с цялостна мощност и използваш рисковете на личното му придвижване, с цел да го преобърнеш. Точно това прави Бойко Борисов с Политическа партия. Подкрепя ги в тяхното най-голямо и абсолютно искане: да ръководят независимо. И следи техните дейности, подготвяйки се за тактически удари. За всички е ясно, че кабинет от сходен нежизнен вид не може да съществува и беше ненужно да се сформира, тъй като е безсмислен и неравномерен. Един напълно некомпетентен ръководи, а изисква от различен, прекомерно умел, абсолютно да го поддържа. И когато подобен кабинет въпреки всичко се случва, неопитният продължава да смята, че опитният с нещо му е задължен и би трябвало изрично да прави това, което неопитният му споделя! А имало ли е сглобка въобще? Или по-скоро имаме Златна палма за ГЕРБ. Политическа партия слагат сега серия от неизпълними условия, да вземем за пример връщане на машинния избор, с цел да се аргументират, че може да се откажат да вземат участие в клопката, който сами си сковаха след неимоверни старания да го сковат тъкмо толкоз обезсърчителен. Както написа в античните даоистки текстове, в случай че осъзнаваш нещо, откакто то към този момент се е показало, това не може да се назова познание.
Всъщност на ГЕРБ им беше доста необходим този кабинет, и то точно в този формат, с цел да си съберат силите, да махнат Гешев, който им тежеше като камък на репутацията, да се прегрупират сполучливо. ГЕРБ желаят комфортно да могат да се приготвят за локалните избори и също по този начин се пробват да избродират по-детайлно тактиката си за изтласкване на Политическа партия към маргиналната политическа лента. Политическа партия са скандализирани, че ГЕРБ прокарват в Народното събрание някои свои ползи през различни болшинства. Съответно ПП/ДБ дават сигнал, че ще задвижат уличния рекет. Това е единственият инструмент, който напълно владеят, изключително когато им оказват помощ извън. Струва си да се означи, че в случай че ПП/ДБ отидат в този момент на избори, ще понижат доста размера на парламентарната си група в идващия парламент и ще им е пъклен мъчно да слагат каквито и да било условия. „ Няма по какъв начин да продължи това държавно управление, в случай че ГЕРБ не престават с плаващите болшинства “, съобщи Кирил Петков. Не разбрахме, кого плаши Кирил Петков с вероятността, че Политическа партия няма да ръководят България?! И тъй като през днешния ден съм настроена към мистичните фрагменти на живота, ще напомня, че най-трудният аспект на борбата сред положителното и злото е да се дефинира кое какво е. Може ли „ положителното “ да се окаже толкоз импровизирано за ръководство на страната, че да се трансформира в полуневинно-полумайсторско зло?!
Поначало не е доста добре да се биеш постоянно или дълго с един и същи зложелател, тъй като врагът ще изучи метода, по който го побеждаваш. Виждаме обаче, че Политическа партия не съумяват да се учат от загубите си. С тази си некадърност те се отстраняват от политиката. Политическа партия изпитват чисто психически мъчително самоосъзнаване, че са неспособни да завоюват борбата с ГЕРБ, която сами започнаха, само че не престават да рият на място. Има едно доста успешно разбиране „ политически капитализъм “, т.е. това е капитализма, планиран, проведен и внедрен в Източна Европа от реформаторските елити. Това, което сега живеем, е планът за бъдещето, направен тогава. Днешните реформатори, които дават обещание да изкоренят корупцията в нашата страна, подминават обстоятелството, че корупцията беше вложена във фундамента на „ политическия капитализъм “, построен от назначени лица, а не от постепенно самоизградили се виновни стопански субекти. Това е тип организация на обществото, а не неприятен темперамент на един или различен политик. Ако въобще е допустима в миналото смяна, то тя не може да е просто един празен популизъм против метод на живот и затвърден клиентелизъм. Промяната би трябвало да е нов еволюционизъм, изграждащ се изпод нагоре, като общественост за морална опозиция и анклави от съидейници. За страдание Политическа партия се оказват подправен байрак за смяна. Те не могат да завоюват най-първата борба – да изградят здрава политическа основа с привлекателна подготвеност. ПП обитават в някаква дразнеща форма на антиполитика и се пробват да ни кажат, че съумяват. Не, не съумяват. Свиват се и губят.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР