Калифорнийски съдия отхвърли жалбата на бившия президент на САЩ Доналд

...
Калифорнийски съдия отхвърли жалбата на бившия президент на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Жалбата на Тръмп заради забраната му в Twitter бе отхвърлена

Калифорнийски арбитър отхвърли жалбата на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп против Twitter, който го изхвърли от обществената мрежа поради подстрекателство към принуждение през януари 2021 година, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Милиардерът републиканец упреква Twitter, че цензурира хората и нарушава правото им на независимост на словото, обезпечено в конституцията на Съединени американски щати .

Но съгласно съдията Джеймс Донато Twitter е частна компания и първата корекция на конституцията не се касае за нея, а единствено за рестрикции върху свободата на словото, налагани от държавното управление.

Регламентът на платформата Twitter ѝ дава правото да работи, както реши за вярно

без значение от акаунта или от наличието, или претекста, а даже и може и без претекст, добави съдията.

На Тръмп бе неразрешен достъп до огромните мрежи

(Twitter, Фейсбук и YouTube) след щурма на негови последователи в Конгреса на 6 януари 2021 година Той е упрекван, че го е насърчил.

Преди да бъде изпъден от Twitter Тръмп имаше там към 89 милиона клиенти. Той се обръщаше към тях всеки ден.

Същевременно по време на протест в Пенсилвания Тръмп съобщи, че настояща администрация си няма и разбиране по какъв начин вярно да приказва с Владимир Путин, а просто приказва неправилни неща в неуместно време.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР