Калифорнийската агенция CARB (California Air Resources Board) обяви, че вчера

...
Калифорнийската агенция CARB (California Air Resources Board) обяви, че вчера
Коментари Харесай

Калифорния спира продажбите на нови ДВГ автомобили от 2035 година

Калифорнийската организация CARB (California Air Resources Board) разгласи, че през вчерашния ден са били утвърдени разпоредбите в закона Advanced Clean Cars II, който има за цел цялостната възбрана за продажбата на нови коли (леки и лекотоварни), оборудвани единствено с мотор с вътрешно горене (ДВГ).

Според проектите на CARB, нови коли с ДВГ няма да се продават от 2035 година, като делът на електрическите коли (100% електрически и PHEV зареждаеми хибриди) се чака да бъде повишен от 35% през 2026 година, през 68% през 2030, до 100% през 2035 година.

От CARB разясняват, че новите регулации плануват революционни тактики, които да създадат електрическите коли налични за общностите и идват с поддръжката от страна на щата под формата на тласъци при покупката на електрически автомобил. Тук обявените средства са 2.4 млрд щатски $, като част от тях ще бъдат ориентирани и към разширението на зарядната инфраструктура в щата.

От CARB показват също по този начин, че притежанието и използването на коли, оборудвани единствено с ДВГ ще продължат да бъдат законосъобразни.

По отношение на PHEV зареждаемите хибриди, новите правила плануват, че предлаганите на пазара от 2035 година модели би трябвало да оферират най-малко 50 благи придвижване в чист електрически режим. В същото време обаче те ще могат да образуват до 20% от общите продажби на съответната марка.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР