Калгари Флеймс победи с 9:6 Едмънтън Ойлърс в първия мач

...
Калгари Флеймс победи с 9:6 Едмънтън Ойлърс в първия мач
Коментари Харесай

Калгари и Едмънтън си вкараха 15 гола в НХЛ

Калгари Флеймс победи с 9:6 Едмънтън Ойлърс в първия мач от полуфиналите в Западната конференция на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада.

Откриващият дуел от борбата за провинция Албърта въобще не разочарова, а почитателите на хокея станаха очевидци на най-резултатния плейофен мач през новия век. За последно дуел от елиминациите предложи 15 или повече гола през 1993 година.

Хеттрик за спечелилите осъществя Матю Ткачук, наследник на легендата на американския хокей от близкото минало Кийт Ткачук.

Домакините от Калгари водеха с 6:2 във втората третина, позволиха равнене, само че в последна сметка се поздравиха с триумфа с три безответни гола в края.

Ясни сигнали, че първата плейофна борба за Албърта в последните 31 години ще бъде извънредно резултатна имаше още след първите 51 секунди игра, в които Калгари съумя да поведе с 2:0 с голове на Елиас Линдхолм и Андрю Маняпане.

Малко по-късно Брет Ричи повиши на 3:0, само че незабавно след него Конър Макдейвид понижи на 1:3.

45 секунди след старта на втората третина Блейк Коулман осъществя за 4:1, а по-късно в границите на четири минути двата тима си размениха по два гола. Отново Коулман направи 5:1, Еван Бушар понижи, Матю Ткачук откри головата си сметка за 6:2, а Зак Хайман бе прецизен за 3:6 преди да са минали и 30 минути от началото на дуела.

Отново Хайман и Леон Драйсайтл доведоха резултата до 5:6 преди края на втората третина, а 1:28 минути след старта на третата Ойлърс осъществя за 6:6 посредством Кайлър Ямамото.

Това обаче не тормози домакините и те вкараха нови три гола. Расмус Андерсон бе прецизен за 7:6 минути след попадението на Ямамото, а нови два гола на Ткачук оформиха изразителния триумф с 9:6 за наслада на почитателите на хокея в Калгари.

В другия мач от плейофите , игран тази нощ, Каролина Хърикейнс победи с 2:1 след продължение Ню Йорк Рейнджърс и също като Калгари поведе с 1-0 триумфа в полуфиналната серия в Източната конференция.

Гостите от Голямата ябълка откриха резултата в осмата минута посредством Филип Хитил и бяха напълно покрай крайния триумф, само че 2:23 минути преди края на постоянното време Себастиан Ахо бе прецизен за 1:1. 

Само 3:12 минути след началото на продължението Иън Коул донесе успеха на " ураганите " с удар от междинна отдалеченост.

Много мощен мач на вратата на Каролина изигра Анти Раанта, който избави 27 шайби. С 24 спасявания за Рейнджърс се отличи Игор Шестьоркин, а роденият в Русе вратар на Рейнджърс Александър Георгиев не се появи в игра.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР