Каквото и да предложим, срещаме пълно несъгласие на партиите, затова

...
Каквото и да предложим, срещаме пълно несъгласие на партиите, затова
Коментари Харесай

Пеканов: Дефицитът е изцяло в ръцете на депутатите

Каквото и да предложим, срещаме цялостно противоречие на партиите , по тази причина и служебното държавно управление предлага този бюджет и го оставя в ръцете на националните избраници. Това съобщи вицепремиерът в служебното държавно управление Атанас Пеканов в студиото на Нова телевизия, обосновавайки плановете в проектобюджета, който предложи Министерство на финансите.

Намаляването на недостига е в ръцете на парламентарно показаните партии . В последна сметка те вървят на избори и да покажат каква е тяхната стратегия и визия за развиване на страната.
анкета
Най-важната задача на депутатите е
Съставянето на кабинет Разглеждането на бюджет Законите по ПВУ Овладяване на инфлацията Да си починат
Съставянето на кабинет

Разглеждането на бюджет

Законите по ПВУ

Овладяване на инфлацията

Да си починат

Най-вероятно не е нужно да се стремим към недостиг от 3%, а и при 4% още веднъж биха ни приели в Еврозоната , счита Атанас Пеканов. А и като цяло прогнозите и за Еврозоната и в цяла Европа за тази година са за дефицити към 3.6 - 3.7%. Така че един по-голям недостиг от 3% не би ни попречил изключително.

Именно с  Пеканов изясни оттегленото предложение за еднократен налог върху свръхпечалбата, невключените заплащания по ПВУ, само че включените разноски , както и продължаването на всички обществени заплащания като пенсии, увеличена минимална работна заплати и увеличени заплащания за заплати в държавния бранш.

Данъкът върху свръхпечалбата не е иновация българска, разисква се и в Европейски Съюз, а и в международен мащаб. Става въпрос за добита инцидентна облага от обособени компании, зародила в резултат на потрес, най-много с въздействието от войната в Украйна.
 Пламен Димитров: Без смяна на налози, бюджетът няма да се върже
Пламен Димитров: Без смяна на налози, бюджетът няма да се върже

Връщане на 20% Данък добавена стойност без детските храни и книгите

Не можем да заложим в бюджета нещо, което не дава отговор на нашите упования. В последна сметка ние се надяваме да получим втория транш по ПВУ , само че и всичко е в ръцете на депутатите и всичко зависи от това дали те ще продължат на работят и да одобряват тези 12 закона, които са нужни, с цел да усвоим този втори транш по ПВУ, изясни Пеканов във връзка откритите от в сметките на Росица Велкова.

Той опроверга на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов , че тези пари " ни се поставят " - нищо не ни се поставя, а финансирането по ПВУ е против избрани стъпки, направени промени и реализиране на избрани цели. Пеканов акцентира още веднъж, че служебното държавно управление и в лицето на министъра на правораздаването Крум Зарков е направило всичко нужно и е подготвило законите, които са нужни , с цел да се приготвят стъпките. Така и този проблем е напълно в ръцете на депутатите.
 Бюджет 2023 - път към пъкъла, застлан с положителни планове
Бюджет 2023 - път към пъкъла, застлан с положителни планове

А при такива рентабилност обслужването на този дълг ще бъде спомагателен и то сензитивен товар за хазната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР