Каквото и да ни коства, вторият мандат няма да бъде

...
Каквото и да ни коства, вторият мандат няма да бъде
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Вторият ни мандат няма да бъде резултат от задкулисни договорки


Каквото и да ни коства, вторият мандат няма да бъде резултат от подмолни договаряния, пазарлъци и сделки. Това увери вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването “Лице в лице “ по БиТиВи. За тези четири години от нашия мандат с президента ние спазихме обещанията си. Това за мен е най-голямото ни достижение, акцентира тя. Добави и още нещо – „ Нито един път не съм се съмнявала в поддръжката на Българска социалистическа партия за нашите кандидатури.

Каквото и да приказват нашите съперници, президентът Радев направи допустима смяната в България. Дано да сме прави в това, което мислим, ще проличи след няколко месеца, уточни Йотова.

Точно тази смяна подсигурява живота на хората и дава вероятност на младежите да останат и да градим една съвременна България. За тези четири години аз нито един път не съм усетила, че от Българска социалистическа партия демонстрират негативизъм към нас. Диалогът с тях не е прекъсвал. Какво ще реши Българска социалистическа партия за нашата кандидатура, ще разберем след 4 април. Преди четири години аз бях партийната кандидатура и в никакъв случай не съм го крила. Като влязохме на " Дондуков 2 ", с президента Радев обявихме, че завършваме с партийното говорене и считам, че изпълнихме и това заричане, сподели още вицепрезидентът.

Корнелия Нинова може да се похвали, че сполучливо е защитила тази кандидатура - на президента Радев, уверена е Йотова.

Решението за нашето наново кандидатиране пристигна след дълги диалози, полемики и разбори. Няма безгрешни хора и ние доста добре знаем, че не постоянно сме били прави, само че желаеме да продължим с връщането на държавността, безапелационна е тя.

Според нея реакцията на Българска социалистическа партия не е двоумене. Категорично мога да заявя, че всички приказки за раздор сред нас и Българска социалистическа партия са спекулации, безапелационна бе Йотова. Предстои ми диалог с госпожа Нинова, ще забележим каква е тяхната тактика, продължи тя.

За мен е нечиста сделка и изказванието, че Румен Радев е сложено лице на Москва. Това не е правилно. Балансираната външна политика, която водеше президентът, потвърждава това мое виждане. Не е правилно също по този начин, че никой не е канил президента в чужбина. Това доста елементарно може да се ревизира на уеб страницата на президентството. Румен Радев беше упрекван и в проамериканска политика поради самодейността " Три морета ". За мен президентът постоянно е защитавал българските национални ползи, акцентира Илияна Йотова.

На въпрос по какъв начин би откроила мандата им с президента Радев, Йотова отговори по този начин: „ Аз би тръгнала от спазените обещания “. Протестите започнаха поради поддръжката за нас, за нашата институция. Протестът споделяше всичко това, което е нашата политика, посочи тя. Хората на площадите споделиха: " Не желаеме да живеем в страна, която е абонирана за последното място във всичко! "

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР