Каквото и българско оръжие да е достигнало до Украйна, то

...
Каквото и българско оръжие да е достигнало до Украйна, то
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не можем да се похвалим, че сме помогнали на Украйна

Каквото и българско оръжие да е достигнало до Украйна, то не може да се счита за отговорност на България. Това се разбра от коментар на премиера Кирил Петков по тематиката пред Нова ТВ.

Той уточни, че българските военни фабрики работят на цялостни обороти и продукцията им се изнася за обичайните ни пазари. Но отговорността ни стига до такава степен. " Ние сме едни производители, едни търговци ", сподели той. От това, че българско оръжие е стигнало до Украйна, през Полша да вземем за пример, за България не следва риск, нито носим отговорност, нито можем да се похвалим, че сме помогнали. " Не можем да се накичим с това ", добави Петков. Затова, по думите му, е належащо гласоподаване в Народното събрание, което ясно да каже каква е позицията на страната ни.

Политическа партия, на която премиерът е съпредседател, ще поддържа решение, с което се дава военно-техническа помощ на Киев. В това число, могат да влизат и оръжия. Петков обаче посочи, че украинският президент, по време на скорошната им среща, е повдигнал само въпроса за ремонта на военна техника на неговата страна. От това изгодите са двустранни - България ще окаже действителна помощ, а в това време ще обезпечи работа и на фабрики като ТЕРЕМ и Авионамс, които сега не са изключително натоварени.

Той акцентира, че би било " безумство " да считаме, че бурята може да ни подмине, в случай че се наведем и мълчим.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР