Какво знаем за изтребителя, който падна в Черно море на

...
Какво знаем за изтребителя, който падна в Черно море на
Коментари Харесай

Експеримент със симулатор: Какво е причинило падането на МиГ-29?

Какво знаем за изтребителя, който падна в Черно море на 9 юни?

МиГ-29 е многоцелеви руски изтребител от четвърто потомство. С едно зареждане на гориво той може да измине сред 1500 и 2100 км.

Снимка: btvnovinite.bg

Разработен е през 70-те години на предишния век, а е създаден през 1982 година

Българските МиГ-ове са доставени през 1989 година

Какви са компликациите, с които се срещат водачите на изтребители при нощни полети и то над море? Стоян Георгиев влезе в симулатор на машината, който демонстрира това образно.

От данните, които са известни, изтребителят е изхвърчал след 12 ч. през нощта, полетът е извършен в ранните часове на деня. Утежняващо събитие е фактът, че е било новолуние, т.е. – липсвала е задоволително лунна светлина.

„ Пилотът, наел се да извърши такава задача, е бил воин. Той е имал малко над 700 ч. нальот – разграничено над 20 години, това са 30 и няколко часа на година, което е извънредно малко за жалост “, изясни в „ Тази заран “ авиационният инженер Недислав Веселинов.

В събитията, в които е осъществен полетът, е доста елементарно водачът да изгуби надзор. Затова симулаторът дава добра опция за предварителна защита на такива случаи, изясни още той.

„ До 40 часа на година да се употребява авиосимулатор – в случай че беше употребен от нашите водачи преди осъществяването на толкоз комплицирана задача, това можеше да улесни работата им “, разяснява авиационният инженер.

Вижте във видеото какво сподели опитът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР