Какво знае бившият гард на Братя Галеви - Васил Капланов-Каплата

...
Какво знае бившият гард на Братя Галеви - Васил Капланов-Каплата
Коментари Харесай

Фаталната Петя все повече заплита мистерията с Янек! В Дупница се носят легенди за...

Какво знае някогашният гард на Братя Галеви - Васил Капланов-Каплата за изгубването на дупничанина Янек Миланов - това са въпросите, които вълнуват служителите на реда. Жена му Петя Николова, която също бе арестувана и даде показания, по никакъв метод не са улеснили следствието, написа struma.com.

На следствието не е оказал помощ и Каплата, а проверяващите нямат доказателства за неговото директно присъединяване в отвличането на Янек, най-малко към този момент. Няколко дни в полето на село Крайници служители на реда, следови кучета, жандрамеристи търсеха следите на Янек, който във съдбовната нощ на изгубването му е бил закаран там от Каплата, с цел да се схванат по някои персонални въпроси.

А съгласно мълвата в Дупница тези въпроси са свързани с Петя и връзките и с Янек. И оттук насетне дни наред се спекулира с тези връзки, които надали не са основата на тежко закононарушение - похищение, та даже ликвидиране на Янек, от който съвсем месец няма диря.

Каплата твърди, че го е оставил пред блока му, откакто се разбрали по въпросите, които го вълнуват. И по-късно самопризнание полицията е с вързани ръце, до момента в който намерят доказателстава, че точно Каплата е обвързван директно с безследното изгубване на Янек.

Пълна тайнственост е случилото се, тъй като в случай че Каплата е имал желание да го отвлича и убива, то не би го направил по този начин, че той да е първият обвинен за това. Толкова ли е убеден в недосегаемостта си?!

Ако Янек е погубен и заровен някъде, то значи, че килърът в никой случай не е бил самичък. Ако пък Каплата няма отношение с изгубването, остава вероятността Янек да е бил причакан пред блока си и похитен от други лица.

Каплата е прочут с множеството си свиреп побоища по времето на братята, чийто поддръжник е бил. Той бе забъркан в побой на македонец в крайпътно заведение "При Миро " на Е-79, след това пребиха ресторантьор и още веднъж измежду биячите на Галеви бе Каплата.

Името му се свързваше с тези мутренски времена на рекети, закани, побоища, когато обаче над Каплата бяха неговите протектори, страховитите братя. В същото време, осведомени настояват, че Каплата няма куража да убие някого, с изключение на, в случай че не е станало инцидентно след сборичкване.

Полицаите не изключват вероятността да е поръчал отвличането и безследното изгубване на Янек. Заради обичаната Петя???! Леко несъстоятелно звучи "Ревността " като претекст Каплата да се саморазправя до гибел с Янек за минали връзки с дамата, с която той живее. Отмъщение от обич, възмездие от ревнивост, комплекс за непълноценност, засегнато самолюбие?

Трудно биха повярвали опитните ченгета на сходен претекст за тежко закононарушение, в случай че не се касае за маниакално смутен и болен човек, какъвто Каплата не е. Изчезването на Янек Миланов роди всевъзможни митове в Дупница. Разкази без доказателства.

Янек изчезна без диря. Няма открит мъртвец - няма ликвидиране, за каквото към този момент се заприказва в Дупница. Бил погубен и заровен някъде. Затова преди да търсят нарушителя цялата полиция, основният прокурор Гешев се ангажираха да намерят следите от Янек, да намерят нужните им улики, за това че е станал жертва на закононарушение.

Такива липсват досега и търсенето продължава, ревизира се цялото поле край село Крайници, докъдето са стигнали с Каплата, за някакви следи и пресни гробове. Но нищо!

Каплата ли е бил главният зложелател на Янек Миланов?! Имал ли е Янек някакви други неизяснени връзки. Кой го е заплашвал, по този начин както твърди и има ли Янек подадени тъжби в полицията за терора, на който е бил подложен - разбивали му жилището, повреждали колата му.

И зад тези закани ли стои съдбовната Петя и нейният ревностен мъж Каплата? Това ли е прелюдията към отвличането и изгубването му. Сложен за разплитане проблем. Янек от години живее и работи във Франция, кой би могъл да е негов зложелател тук.. с изключение на Каплата, поради Петя, или Янек Миланов е станал жертва на неподозирани досега врагове с неразбираеми претекстове?

Търсенето продължава, само че към този момент никой не се надява на позитивен излаз към Янек. Дано да е жив, нека да се е скрил от някого и от нещо, само че месец към този момент от него няма никаква диря. Дупничани споделят, че Галевите работили по този начин.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР