Какво значат светлините на светофарите и как те регулират движението,

...
Какво значат светлините на светофарите и как те регулират движението,
Коментари Харесай

Деца учат какво е безопасност на движението

Какво значат светлините на светофарите и по какъв начин те контролират придвижването, различаване на пътните знаци, по какъв начин се карат колело и тротинетка безвредно, като се съблюдават всички правила на пътя и за какво би трябвало да се пресича на пешеходна пътека. Тези умения и познания демонстрираха децата от Детска градина " Бреза “ в Пловдив по случай Деня на сигурността на придвижването по пътищата, който се отбелязва на 29 юни. 

Информационните игри за възстановяване на знанията на най-малките за разпоредбите на придвижване по пътищата се състояха под егидата на регионалния шеф на област Пловдив и бяха проведени от Областната администрация на Пловдив област, Регионалното ръководство на образованието – Пловдив, КАТ – Пловдив и Регионалната здравна ревизия – Пловдив. Областният шеф на Пловдив област и заместник-областният шеф Лъчезар Бакърджиев бяха измежду гостите, пред които децата демонстрираха уменията си. 

" През последната година сме очевидци, че процентите на злополуките в България се повишават внезапно. Убеден съм, че в дълготраен проект предварителната защита за живота и здравето на хората би трябвало да стартира от най-ранна детска възраст. Прекрасно е, че успяхме да създадем факт тази самодейност! “, по този начин регионалният шеф се обърна към децата и техните учители след приключването на игрите.

И заместник-областният шеф Лъчезар Бакърджиев поздрави малчуганите и ги прикани да поправят възрастните, тъй като точно те по-често нарушават разпоредбите за придвижване:

" Скъпи деца, благополучен съм, че през днешния ден съм измежду вас. Знанията, които показахте, ми дават вяра, че ще станете виновни възрастни, само че до тогава изпълнявайте задачата си да ни напомняте, че би трябвало да бъдем положителни като вас и да съблюдаваме разпоредбите, както го вършиме вие. “

Четирите групи от детска градина " Бреза “ участваха в проведените игри и демонстрираха високи познания за сигурността на придвижването по пътищата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР