Какво за нас е да мариниране парче месо? Няма нищо

...
Какво за нас е да мариниране парче месо? Няма нищо
Коментари Харесай

Печено говеждо месо!

Какво за нас е да мариниране парче месо? Няма нищо по-просто: сварете водата, прибавете подправки, налейте филе върху нея – и оставете я най-малко на един ден. Тази елементарна кулинарна техника е позната на всяка стопанка. С готвене не се тормози, а месото се оказва, както нормално, вкусно и меко. Какво ще кажете, с цел да подобрите уменията си?

Днес ви предлагаме да научите по какъв начин да готвите бразилско говеждо. Местните хора знаят доста за месото, съвършените подправки, вярната температура за печене. Ето за какво месото в тази рецепта е постоянно съвършено във всички връзки: усет, мирис, външен тип. Преместете се до топла страна с вкусна храна, без да напускате къщата си.

Съставки:

Говеждо месо 700 г
Бял винен оцет 100 мл

Розмарин 1 ч.л
Черен пипер 5 броя

Бяло изсъхнало вино 200 мл
Масло 100 мл
Сол 1 кг

Начин на подготвяне:

1. Смесете три течни съставки: винен оцет, вино, масло. В сместа се прибавя розмарин и пипер.

2. Измийте месото. Подсушете го с хартиени кърпи и поставете в получената марината на два часа. Ако имате време, можете да оставите месото в марината по-дълго.

3. Вземете топло-устойчива форма. Желателно е страните да са по-високи. Прехвърлете месото към него и залейте четвъртата част от маринатата. Не забравяйте да покриете месото в пергаментна форма. Поставете солта върху самата хартия.

4. Поставете температурата на фурната до 195 ° C. Печете месото 30 минути. Сервирайте на тънки филийки.

На мнозина ще наподобява, че е малко време за готвене: какво е половин час за такова парче говеждо? Но бързаме да ви предупредим, че говеждото месо ще се окаже междинна степен на печене. Въпреки че месото ще бъде без кръв, вътре в нея ще остане леко розово. Запазете рецепта и изпратете на приятелите си! Това ядене е удивително.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР