Какво ви минава през главата, когато чуете да наричат някого

...
Какво ви минава през главата, когато чуете да наричат някого
Коментари Харесай

10 неща, които умните хора не правят

Какво ви минава през главата, когато чуете да назовават някого интелигентен? Сигурно си мислите за просветеност, начетеност, осведоменост. Да бъдеш интелигентен обаче е нещо доста повече.

Истински умните хора са цялостни със състрадание, креативен, смирени и признателни персони. Те гледат на себе си като на парченце от един по-голям свят. И знаят, че са способни на велики каузи.

Умни хора са тези, които не вършат следните неща:

Не разрешават на предишните неточности да пречат на сегашното

Умните хора знаят, че без провали няма победи. Твърде доста от нас разрешават на събития от предишното да оформят сегашното. Така постоянно не съумяваме да реализираме задачите и фантазиите си. Умните хора обаче са наясно, че стореното е сторено и гледат на грешките като на уроци, които им оказват помощ да станат по-добри.

Не се концентрират върху неприятното

Умните хора знаят, че имат власт над личните си мисли. И ги концентрират върху позитивното. Те откровено имат вяра, че мислите са нещо действително и материално. Знаят, че животът е по-лесен и прелестен, когато употребяват уменията си да мечтаят, да се изненадват, да творят, да строят, да трансформират и да обичат.

Не бягат от проблемите

Всички имат и ще имат проблеми. В работата, с парите, в персоналния живот, със здравето и така нататък Умните хора обаче посрещат тези проблеми очи в очи. Те търсят креативен прийом за разрешаването им. И когато се спънат, стават и не престават да вървят. Противопоставят се на страховете си мъжествено. И умеят да преглеждат всеки проблем като късмет за смяна към нещо по-добро.

Не се тревожат за мнението на другите

Умните хора не разрешават на отрицателното мнение на близките (или даже на самия боязън, че такова може да се появи) да ги стопира да живеят, да бъдат щастливи и да съумяват. Светът е цялостен с циници, скептици и хора, които обичат да ненавиждат. Умните обаче ги оттласкват настрани. Вместо това се обкръжават с други умни хора, които споделят полезностите и пристрастеностите им. Не забравяйте тази мъдра мисъл: „ Ако сте най-умният човек в стаята, значи сте в неправилната стая! “.

Не губят време

Умните хора не пилеят времето си. Те си основават продуктивни привички, които им оказват помощ да работят не по-здраво, а по-интелигентно. Те не губят време за безсмислени задания. Знаят, че непрекъснатият труд вреди на мозъка и понякога му разрешават да почива пълноценно.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР