Какво ще се случи, ако не сте яли месо от

...
Какво ще се случи, ако не сте яли месо от
Коментари Харесай

Млад мъж се отказа от месото и ето какво му се случи

Какво ще се случи, в случай че не сте яли месо отдавна и по-късно още веднъж го включите в менюто си? На този въпрос дава отговор човек, който преди 10 години се е отказал изцяло да го употребява! 

Според западните стандарти младият мъж се хранел много здравословно. Рядко ядял нездравословна храна, приготвена в заведенията за бързо хранене, 90% от ястията, които похапвал, били домашно приготвени, а майка му имала чудесна визия по какъв начин да балансира храната – дребни порции месо и зеленчуци.

На фамилната софра се сервирали макаронени произведения, пиле с броколи и ориз, лазаня, домашно приготвени хамбургери и други храни без нездравословна обработка.

С течение на времето обаче младежът почнал да страда от проблеми с храносмилането. Постоянното оригване и газовете обаче не го смущавали изключително, тъй като бил уверен, че нещата би трябвало да се случват по този метод.

Забелязал също по този начин, че се изморява ужасно доста, само че решил, че и това е обикновено. Когато се приберял от работа, искал да си подремне или незабавно откакто се нахрани, да легне да спи. Той наблюдавал по какъв начин всички към него правят същото и спрял да обръща внимание и на това.

Накрая, на 20-годишна възраст, когато нещата станали доста зле, той изпаднал в суматоха. Когато ядял млечни артикули, месо или самун, се чувствал доста зле. Но когато разговарял за това с околните си, се оказвало, че спрямо това, което всички останали усещат, той си бил доста добре.

Дълбоко в себе си младият мъж усещал, че нещо не е наред. И решил да промени метода си на хранене. За известно време спрял да яде месо, млечни артикули, самун и даже бобови растения и се фокусирал главно върху растителните храни.

През първите няколко години понякога си разрешавал да яде яйца и риба, може би един път или два пъти месечно.

Започнал да вижда голямата разлика в метода, по който работи храносмилателната му система, в съзнанието, умствените качества, интуицията и физическата си форма. Но все още чувствал, че нещо не наред и след пет години решил да откри какво е то.

Младият мъж почнал да търси разнообразни варианти, с цел да разбере по какъв начин да спре подуването на корема. Отказ от въглехидрати, разбъркване на мазнини и плодове, дребни порции храна, употреба на пробиотици – тествал всичко това в продължение на две години.

В доста смутено положение през януари 2016 година той се озовал при лекар. Той го посъветва да опита нещо сходно на палео диета.

Младият мъж се поколебал, тъй като бил уверен, че това ще му донесе куп проблеми. Интуитивно усещал, че нещата няма да се получат, само че една част от него разбирала, че би трябвало да опита.

След няколко седмици подозрения той най-сетне се решил да се вслуша в съвета на лекаря.

Така след шест години без месо започнал да приема дребни порции пиле през ден и костен бульон всеки ден.

Първоначално решил, че може да зародят проблеми с храносмилателните ензими. Все отново бил чувал стотици пъти, че в случай че човек спре да яде месо, той няма да може да го усвоява добре, когато стартира да го яде още веднъж.

По време на опита той консумирал органично пилешко месо и намалил дневния банкет на калории до 2000-2200. Менюто му включвало паница с броколи или зеле на пара и малко пиле.

Сутрин пиел шейкове, направени от две до четири съставки. Младият мъж не употребявал млечни артикули и изцяло изключил глутена. Това в действителност трябвало да реши проблемите му с храносмилането.

Какво се случило с него? 

Ако се придържате към вярната диета, която не съдържа нискокачествени храни, колкото по-малко месо ядете, толкоз по-добре ще сте със здравето.

По време на опита младият мъж разкрил няколко неща за себе си. Храносмилането му почнало да се усъвършенства и усещал, че силата му не се изразходва единствено за култивиране на храната. Коремът му спрял да се подува и почнал да се усеща доста по-добре.

Всички проблеми с метамоблизма се изпарили, сънят му се подобрил. Връщайки се още веднъж към храносмилането, организмът му не губел сила през нощта, пробвайки се да усвоява храната. След 10-дневна консумация на месо обаче станал по-раздразнителен.

Въпреки дребните усъвършенствания, в края на месечния опит младежът решил да спре, тъй като решил, че резултатите не са толкоз огромни.

В последна сметка казусът му бил решен по различен метод. Неочаквано попаднал на стратегия, която предлага пиенето на към литър гроздов сок с лимон дневно.

В режима са включени и постоянни клизми и билкови екстракти. И по този начин след 17 дни младежът се сбогувал с храносмилателните си проблеми. /

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР