Какво се случва, когато сте в капан в своя собствен

...
Какво се случва, когато сте в капан в своя собствен
Коментари Харесай

Как да избягате от потъваща кола

Какво се случва, когато сте в капан в своя личен автомобил? Представете си, че сте излезли от пътя, претърпели сте ПТП или сте потънали във водоем и водата нахлува доста бързо? Какво може да извършите? Трябва ли да счупите стъклото, с цел да избягате?

Всички тези въпроси към този момент са обсъждани от автомобилните асоциации по света и демонстрират, че има избрана процедура за деяние.

На първо място би трябвало да знаете, че вашият автомобил има няколко типа прозорци, които ще трансформират всички шансове за чупене и потребление за бягство.

Стъклото за предният прозорец е доста по-различно от страничните. Някои го назовават подсилено, други ламинирано. Въпросният тип е основан по този начин, че да не се чупи по време на злополука. Той не е вашият вид за излаз, без значение какъв брой желаете да разбиете това стъкло. Повечето съвременни коли разполагат със система за евакуация, само че не всички. Да не приказваме, че даже инструментите в колата не са задоволително положителни, с цел да се направи отвор в ламинирано стъкло.

Информацията демонстрира, че през последните години от ден на ден компании слагат ламинирано стъкло и на страничните огледала. През 2018 година става въпрос за всяка трета кола на пазара. Най-вероятно и самите притежатели не знаят за тази смяна.

Все отново би трябвало да знаем, че въпреки и стъклата да не са толкоз лесни за чупене, в един автомобил има доста разновидности за бягство. На първо място е належащо да разполагате с острие в колата, като условието е по-сериозно. То е належащо, с цел да може при положение на блокаж, коланите да могат да се прережат по-лесно.

Повечето инженери предлагат да се прави диагностика на самите колани, с цел да е несъмнено, че след удар ще могат да се освободят. Винаги би трябвало да чувате едно доста особено тракване на колана и то би трябвало да е малко по-шумно от елементарното. Не забравяйте, че от ден на ден компании продават принадлежности за чупенето на ламинирано стъкло и още по-добрата вест е, че същото не е чак толкоз скъпо, с цел да може да го носите в автомобила.

Как обаче да избягате от пътуваща кола. Преди всичко би трябвало да имаме построен проект и да знаем какво в действителност би трябвало да създадем. Опитайте се да тествате подобен, само че без да хвърляте колата в езеро. Има няколко стъпки, които би трябвало да следвате в сходен случай:

Запазете успокоение, колкото и да невероятно.

Разкопчайте колана, а в случай че е заял, просто го срежете.

Опитайте се да свалите прозореца, а в случай че това не стане, чупете го – използвайте специфичен инструмент.

Излезете от автомобила, само че първо помогнете на децата да изоставен, в случай че има такива.

Не звънете на полиция, преди да съумеете да излезете от колата.

Запомнете, че е доста значимо да знаете с какво време разполагате. В този случай става въпрос за към 30 секунди до минута, преди да бъдете изцяло потопени. Макар и да е ужасно, практиката е от изключително значение, когато става въпрос за вашия живот. Запомнете, че всички нови коли имат ламинирано стъкло, само че едно е малко по-нормално, което разрешава, че може да се счупи по-лесно от другите. Следете това, което има стикер и показва неговото качество. Винаги може да попитате вашия производител за него.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР