Какво се разбраха България и Македония. Това разкриват на брифинг

...
Какво се разбраха България и Македония. Това разкриват на брифинг
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Какво се разбраха България и РС Македония: Говорят Кирил Петков и Димитър Ковачевски

Какво се схванаха България и Македония. Това разкриват на брифинг българският премиер  и северномакедонският му колега Димитър Ковачевски.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 94
По-рано двамата водачи организираха среща очи в очи, откакто министър-председателят Петков бе посрещнат с публична гала в Скопие. 

Ковачевски стартира изявлението като назова Петков другар и съобщи, че той постоянно ще е измежду другари в РСМ. Северномакедонският министър председател съобщи, че ще се употребява нова сила сред страните, откакто има нови държавни управления.

" 30 години след признаването на Македония имаме нов прозорец за разговор. "  Според Димитър Ковачевски България и районен съд Македония са близки страни. България ще употребява късото и дългото име - Република Северна Македония и Северна Македония, а интернационалните институции ще бъдат известени. 

Премиерът на РСМ съобщи, че би трябвало да има трансгранично съдействие и основаване на Граничен контролно-пропусквателен пункт, а след седмица се чака междуправителствено съвещание. Ковачевски разгласи и работни групи. 

Очаквайте детайлности! 
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 94  Делегацията на Вътрешна македонска революционна организация в Екологичен потенциал желае среща с Херо Мустафа Делегацията на Вътрешна македонска революционна организация в Екологичен потенциал желае среща с Херо Мустафа  С публична гала и българския химн бе посрещнат министър председателят Кирил Петков

С публична гала и българския химн бе посрещнат министър председателят Кирил Петков  Администрацията на Байдън не обмисля наказания против България по тематиката за РСМ Администрацията на Байдън не обмисля наказания против България по тематиката за РСМ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР