Какво съветват експерти?На прага на зимните празницикъщи за гости пропищяха

...
Какво съветват експерти?На прага на зимните празницикъщи за гости пропищяха
Коментари Харесай

На прага на празниците: Хакери атакуват къщите за гости

Какво поучават специалисти?

На прага на зимните празницикъщи за посетители пропищяха от хакерски офанзиви, предава

Застрашени от финансови загуби са освен притежателите, само че и потребителите.

От седмица Цветанка Върбанова прослушва листата с клиенти, резервирали къщата ѝ за посетители в село Вълчовци. Причината - самоличността ѝ във „ Facebook “ е открадната и от нейно име оперира незнаен.

„ Свърза се една клиентка, която ми писала в къщата за посетители и сподели, че незабавно някой дава отговор на британски “, сподели Цветанка Върбанова, с. Вълчовци.

Собственичката се свързва с ГДБОП. IP адресът е открит.

„ Човекът откраднал самоличността ми може да лъже хората и те да изпращат пари по непозната банкова сметка. Къщата е цялостна за Коледа, за Нова година, за 8 декември. Ако дойдат инцидентно и други хора, които не чакам, аз не знам, няма къде да ги настаня “, съобщи Върбанова.

С увеличение на потреблението на интернет, пораства и броят на хакерските офанзиви, предизвестяват специалисти и поучават: ключова дума от минимум 8 признака, без смисъл.

„ Букви - основни и дребни, числа и препинателни знаци и тогава всички вероятни комбинации могат да се извъртят от компютърна стратегия за над 1000 години. Това е по-голямата сигурност “, изясни доцент доктор Делян Генков, началник катедра „ Компютърни системи и технологии “ в ТУ – Габрово.

Експерти по киберсигурност пресмятат, че за последната година интернет закононарушенията са скочили с над 300%.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР