Какво са пещерите, кой ходи и кой живее в тях

...
Какво са пещерите, кой ходи и кой живее в тях
Коментари Харесай

Цветан Паров: Пещерите са последните бели петна на (под) Земята


Какво са пещерите, кой върви и кой живее в тях – в резюме по този начин може да се заключи тематиката и познанията, които може да получите, в случай че вечерта в четвъртък, 10 февруари, посетите Club Terminal 1 и присъствате на събитието на „ Ratio “.

За да тръгне на експедиция, един пещерняк първо би трябвало да върви, да посещава пещери, да види кой вид е неговият. Трябва да се образова , да е подготвен и за някои неприятни изненади “, описа пред Радио София Цветан Паров .
Той е аерокосмически инженер, само че ползата ме на спелеолог от над 25 години го е водил в подземни формирания в Китай, Лаос, Иран и другаде.

На тези и доста други въпроси ще дава отговор Цветан Паров дружно с геолога Камен Бонев и биоложката Станимира Делева.



„ 85% от времето на една пещерна експедиция е носене на багаж, в това число и подземен “, с усмивка изясни Паров. Понякога, с цел да се стигне до изобретение, са нужни няколко подготвителни експедиции . За сектори под вода може да потрябва и водолазно съоръжение. Да не приказваме какъв брой друг е режимът на сън и работа там, където не прониква слънцето, само че обитават хора.
За да научите повече за пещерните бисери , за връзката на създадената и изхвърлена от индивида боклук с водните източници, някои най-най- измежду българските пещери, както и за идната вечер на „ Ratio “,
чуйте диалога на Антония Каменичка с Цветан Паров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР