Какво представляват червените бенки и защо се появяват? Червените бенки

...
Какво представляват червените бенки и защо се появяват? Червените бенки
Коментари Харесай

Опасни ли са червените бенки?

Какво съставляват алените бенки и за какво се появяват? Червените бенки постоянно се появяват по кожата. Наричат се още черешови ангиоми. Те, като естествените, кафяви бенки могат да се появят на всички места по тялото. В множеството случаи те са безвредни, само че някои признаци могат да демонстрират нуждата от контакт с способен кожен лекар.

Какво съставляват алените бенки и по какъв начин се появяват?

Черешовите ангиоми се появяват при хора над 30-годишна възраст. На мястото, на което се появяват се натрупват доста кръвоносни съдове, което им придава червен цвят.

Черешовата ангиома, сходно на естествената бенка, би трябвало да е дребна, кръгла или овална. Повечето единични червени бенки са с размер по дребен от 7 мм в диаметър. Те могат да не стърчат над повърхността на кожата или да имат разнообразни издатини. По-често се виждат в горната част на тялото – ръцете, гърдите и раменете.

За страдание науката към момента не е изяснила точния генезис на черешовата ангиома.

Вижте още: Народна рецепта за ешерихия коли

Необходимо ли е да се консултирате със експерти за тях?

За алените бенки постоянно не е належащо да посещавате кожен лекар. Повечето от тях не съставляват риск за здравето, тъй че множеството хора избират да ги отстранен по естетически аргументи.

Ако обаче алената бенка кърви, боли или е била повредена, посетете доктор допустимо най-скоро. Бенките нормално се отстраняват с лазер.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР