Какво пък толкова велико има в секса? Днес отговорът е

...
Какво пък толкова велико има в секса? Днес отговорът е
Коментари Харесай

Секс – еволюция или революция?


Какво пък толкоз велико има в секса? Днес отговорът е явен, само че от вероятността на еволюционното развиване на индивида той не е толкоз еднопосочен.

Проучване, оповестено в авторитетния вестник American Naturalist, разкрива, че еволюционно сексът може да се е зародил надалеч не като средство за възпроизвеждане, камо ли пък за наслаждение.

Въпреки централната си роля от биологична позиция даже през днешния ден инкорпорирането на секса в живота на индивида продължава да се преглежда като еволюционна тайнственост . Проучването на американските учени обаче хвърля малко светлина за разбулване на мъглата. А разкриващата се картина е повече от очарователна, въпреки и с леко неканонен привкус. Според учените първите хора са почнали да практикуват секс не за продължение на рода, а като средство за отбрана от паразити . Как са съумели да открият толкоз практична причина – историята мълчи, само че значимото е, че практиката е разширила кръгозора им. Уви, за това, че през днешния ден познаваме секса и като средство за висша приятност, най-вероятно би трябвало да благодарим освен на личните си прадеди, а и на дедите на съвремeните паразити.

В основата на схващането за произхода на секса стои един елементарен факт. Алтернативата на половото възпроизводство при индивида в древността е била да се развъжда асексуално – сходно на някои микроорганизми и растения.

Асексуалното възпроизводство обаче води до основаване на клонинги – точни генетични копия на родителя. Освен еднакъв генетичен материал, клонингите носят и една и съща неустойчивост на заразяване с паразити и разнообразни други вредители. Това значи, че в дълготраен проект ще се сътвори голям риск от всеобщо заличаване на типа в резултат на разнообразни болести. Учените смятат, че точно тази действителна заплаха е причина за еволюционното налагане на половия способ на възпроизводство при индивида, а и при всички други полово размножаващи се типове.

Свързани публикации.. Нови доказателства, че полови феромони няма 0 Кои двойки вършат най-редовен и приемлив секс? 1 Кога дамите не съжаляват за инцидентния секс? 0

Сексуалнотo възпроизводство изисква замяна и съчетание на генетичен материал от двама сътрудници. Всеки плод на този вид възпроизводство носи неповторима композиция от гени . Този факт носи доста по-голяма сигурност по повод опазването на типа и преживяемостта, в това число в неподходящи условия. Като бонус към този доста удобен постепенен претекст се прибавя това, което ценим толкоз доста в секса през днешния ден – физическото наслаждение.

Ето за какво въпросът за това какво му е толкоз великото на секса няма по какъв начин да има еднопосочен отговор. Открийте най-важното за себе си и се радвайте, че практикуването му през днешния ден е повече израз на свободна воля , в сравнение с въпрос на директно оцеляване на типа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР