Какво означава да сте по-устойчиви в трудни моменти? Раждате ли

...
Какво означава да сте по-устойчиви в трудни моменти? Раждате ли
Коментари Харесай

10 съвета как да станете по-устойчиви при трудности

Какво значи да сте по-устойчиви в сложни моменти? Раждате ли се с това качество или можете да го придобиете? Вижте 10 съвета по какъв начин да станете по-устойчиви при компликации
Какво значи да сте устойчиви?
Устойчивостта е способността да се справяте с провокациите, които животът ви сервира. Означава да не се оставяте компликациите да ви повалят и да сложат живота ви на пауза. Да извличате хубавото даже в тъмните моменти.

Устойчивостта не е нещо, с което се раждате. Тя се построява в положителните и в сложните моменти. Може да я развиете още като дете. Или пък да изградите резистентност като възрастен, с помощта на желанието и упоритостта си. Вижте някои препоръки, които ще са ви от изгода.

1. Създайте контакти
Важно е да имате контакти с доста и разнообразни хора. Това може да са родственици, другари или колеги; може да са съседи, хора, които срещате в парка или на детската площадка. Колкото повече връзки имате, толкоз по-голяма е мрежата от хора, които ще ви оказват помощ или даже единствено въодушевяват в сложните моменти. Толкова повече ще са нуждаещите се от помощ, съвет или услуга. Да помагате на другите също гради устойчивостта ви.

2. Не гледайте на рецесиите като на нещо непреодолимо
Не можете да измененията обстоятелството, че нещо неприятно се случва. Понякога събитията не са във ваша власт . Последните години има много такива събития, измежду които експлоадирането на пандемията от Covid-19 и войната в Украйна. Опитайте да гледате оттатък протичащото се тук и в този момент. Припомнете си, че в човешката история е имало и други такива стадии. Те са минали и животът още веднъж се е върнал към естественото. Търсете дребните хубави моменти към себе си и гледайте на тях, като на кукички вяра, за които да се закачите.

3. Приемете смяната
Ще бъдете по-устойчиви на компликации, когато осъзнаете и приемете смяната като част от живота . Може да се наложи да се откажете от някои от фантазиите си, само че пък това ви дава късмет да откриете нови. Приемете, че не всички условия са във ваш надзор.
4. Гледайте и се движете към задачите си
Добре е да имате реалистични цели. Вървете към тяхното реализиране с дребни, само че непрекъснати крачки. Разделете пътя на стадии , само че не гледайте към крайната цел, а към постигането на нещо дребно, което да ви приближи към нея.

 реализиране на цели

5. Бъдете решителни
Ако попаднете в неподходяща обстановка, действайте толкоз, колкото можете. Не отстъпвайте, не се отхвърляйте. Бъдете решителни и предприемайте единствено вероятни дейности .

6. Преоткривайте себе си
Наблюдавайте себе си и душевността си. Често хората са вперили взор напред, а не се сещат да се извърнат във вътрешността. Може би ще откриете, че сте по-добри в нещо , в сравнение с допускате. Открийте най-ценните си качества и вътрешната си мощ. Потърсете хубавото в неприятните обстановки.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР