Какво отличава най-добрите работодатели в света на технологиите?Кое е нещото,

...
Какво отличава най-добрите работодатели в света на технологиите?Кое е нещото,
Коментари Харесай

Равните възможности във Vivacom са магнит за таланти

Какво отличава най-хубавите работодатели в света на технологиите?

Кое е нещото, което работи като магнит за гениите?

Според последните изследвания на разнообразни организации и медии по целия свят критериите за стимулираща и подкрепяща просвета са толкоз значими, колкото заплащането и обществените придобивки. Балансът сред работа и персонален живот, многообразната и приобщаваща среда и равните благоприятни условия са факторите, които слагат най-хубавите компании в полезрението на младите.

Тези правила не просто са залегнали надълбоко в корпоративната просвета на Vivacom, само че и са високо оценени от хората. Тази година телекомът беше отличен за „ Любим шеф “ в влиятелните награди Career Show Awards в една от най-оспорваните категории. Vivacom съумя да завоюва гласовете на публиката измежду още 80 компании, които участваха в конкуренцията.

„ Първото място, съпроводено със златното отличие, е следващото самопризнание за работодателските ни практики и високата оценка за Vivacom като шеф. Истинско задоволство за нас е, че нашите чиновници правят оценка високо позитивната и подкрепяща работна среда. Щастливи сме, че получихме самопризнание и за триумфа на една от най-популярните ни и ефикасни стратегии за набиране на гении - „ Препоръчай другар за работа във Vivacom “, споделя Малина Чавдарова, шеф „ Човешки запаси “ във Vivacom.

Намирането на гении е приоритет за фирмите. Но кои са детайлите, които трансформират една компания в обичан шеф и надлежно я вършат привлекателна за чиновниците?

На челни позиции се задържат културата, многообразието и развиването, като се подчертава върху основаването на приобщаваща и стимулираща среда, в която всички чиновници се усещат добре и имат равни благоприятни условия за триумф. Vivacom не просто дава отговор на тези критерии, само че и има дългогодишни обичаи в културата на компанията, които са залегнали на 7-те правилото на Хартата на многообразието, към която телекомът се причисли по-рано тази година.

„ Нашите полезности подсигуряват, че само геният и качествата на чиновниците дефинират развиването им, и обстоятелствата го потвърждават. Пример за това е доста мощната последователност сред поколенията в екипите – имаме редица чиновници, които са израснали и са се развили от стажанти до мениджъри, какъвто е и моят професионален път във Vivacom. Освен това в един най-вече мъжки бизнес като телекомуникациите 43% от управителните позиции се заемат от дами “, изяснява Чавдарова, като разяснява, че основаването на подобаваща среда за развиване е безусловно наложително на актуалния пазар на труда.

В класациите не отстъпват и критериите за заслужено заплащане, гъвкаво работно време и обществени придобивки – все неща, които от Vivacom са интегрирали в своята тактика за привличане и задържане на чиновниците от години.

Днес пазарът на труда е толкоз динамичен, че кариерното насочване и развиването на гении би трябвало да стартира още в учебно заведение. Vivacom дава благоприятни условия за стажове и стратегии за развиване, ориентирани, както към студенти - като Лятната стажантска стратегия и Vivacom Техническа академия, по този начин и към възпитаници от междинни учебни заведения в цялата страна, за които е Практикантската стратегия на компанията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР