Какво направихме в предишните три парламента - първо, променихме образа

...
Какво направихме в предишните три парламента - първо, променихме образа
Коментари Харесай

Проданов в Мадан: Само БСП подходихме държавнически при избора на председател на парламента

" Какво направихме в предходните три Народното събрание - първо, променихме облика на Българска социалистическа партия и доказахме, че не сме част от статуквото, а тъкмо противоположното – Българска социалистическа партия се бори за смяна. Доказахме и, че когато сме в ръководството, вършим това, което сме дали обещание предизборно. " Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия и секретар на Изпълнителното бюро на партията Христо Проданов пред партийния актив в Мадан, оповестяват от пресцентъра на партията.

Заедно със заместник-председателя на парламентарната група на левицата Иван Ченчев участваха в първите срещи с партийни организации след парламентарните избори.

" Спомняте си, че когато бяхме в съпротива в 44-ото Народно заседание, предлагахме безвъзмездни детски градини, предлагахме безвъзмездни детски градини. Тогава ГЕРБ ни упрекваха в популизъм и че нямало пари. Доказахме, че всичко това може да се случи. Същото е и с пенсиите. Това, което желаеме е заслужено преизчисление на пенсиите и това да е обвързано с осигурителния стаж и с възрастта. Всичко това са неща, които освен обещавахме, а изпълнихме ", напомни Проданов.

По неговите думи Българска социалистическа партия е подходила държавнически при избора на ръководител на Народното събрание. " Три дни не можеше да се избере ръководител на Народното събрание. Предложихме Кристиан Вигенин – една опитна и консенсусна фигура. Не събра поддръжка, а ние не бяхме склонни неговата кандидатура да е обект на политически сделки. След 3 дни неуспехи, постъпихме държавнически, с цел да отпушим Народното събрание и да стартира работа. Това беше кардинална позиция – най-възрастният да остане ръководител. Всичко друго беше обърканост ", изясни социалистът.

Христо Проданов акцентира, че Българска социалистическа партия има ясно решение, че държавно управление с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " няма да бъде подкрепено.

Социалистите от Мадан бяха безапелационни, че левицата в Народното събрание не би трябвало да отстъпват от виновната си позиция да не се изпращат оръжия за Украйна и България да не бъде въвличана във война.

В края на среща народните представители връчиха членски карти на нови членове на Българска социалистическа партия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР