„Какво направихме?“: Черни шофьори на камиони казват, че им е било отказано обслужване, преди белият сървър да извика ченгета, за да ги отстранят от ресторанта на Дени в Северна Дакота, предполагаемо поради тяхната раса

...
Двама черни шофьори на камиони твърдят, че са били дискриминирани
Коментари Харесай

Двама черни шофьори на камиони твърдят, че са били дискриминирани в южна Дакота Дени по време на почивка. Те твърдят, че не само сервитьорката не ги е обслужила, но се е обадила на полицията и ги е отстранила.

Видео на инцидента, заснето от един от мъжете, показва, че бялата жена кара друга сервитьорка да помоли мъжете да напускам. Според тях кадрите показват как жената се опитва да ги криминализира въз основа на тяхната раса.

„Какво направихме?“ попита един от шофьорите на камиони.

„Нямам представа. Аз не съм в тази ситуация, но тя каза, че да е по-спокойно“, казва нервно сървърът. „Тя каза, че вие, момчета, можете любезно да си тръгнете, защото имате много хора наоколо, или полицията ще е на път … защото е така.“

„Но защо трябва да напускам?" - пита шофьорът на камион. „Току-що дойдохме да поръчаме храна.“

Свързани: Бивш полицай от Маями, който беше заловен на видеозапис да приковава коляното си към врата на бременна чернокожа жена, зашеметява я с електрошоков удар в корема, осъден на 30 дни затвор

„Не знам“, казва сървърът.

„Това не е правилно“, отговаря той.

Те отказаха да напуснат първоначално, казвайки, че не искат да отидат, преди да пристигнат полицаите, защото ще има само един разказ за инцидента, даден на правоприлагащите органи.

ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕОТО ТУК.

Деймън Уитфийлд и Хектор Мадера твърдяха, че по това време в ресторанта е имало още един чернокож, който също е бил игнориран от същата сервитьорка.

„Изсипахме се на пилотна спирка за камион в Сиукс Фолс , Южна Дакота, за да се изкъпе и да вземе нещо за ядене. Ние бяхме единствените черни хора там. Минават тридесет минути. Петнадесет минути и така нататък. И така, партньорът ми каза учтиво: „Извинете, готови сме да поръчаме“, каза Уитфийлд на водещия на „Безспорно с д-р Рашад Ричи“.

Според мъжете, служител каза, че сервитьорката е съпруга на Майк Флетчър, областен управител на почивната станция, където се намира Дени. Флетчър научи за инцидента и предложи на мъжете безплатна храна, която те отказаха.

Мъжете се свързаха с корпоративния офис на Дени и първоначално бяха игнорирани, докато видеото не беше публикувано в социалните медии и ръководителите не бяха уведомени и отговори.

„Denny's има политика на нулева толерантност, когато става дума за дискриминация във всички местоположения на Denny's,“ беше дадено изявление от името на ресторанта от Крис Гарви Грейвс, управляващ партньор FINN Partners. „Ние прегръщаме разнообразието и насърчаваме приобщаваща среда, в която всеки гост се чувства добре дошъл.“

По-нататък се казва, че някой от ръководството на Denny се е свързал с Whitfield и Madera, наричайки ги „ценни гости“. Лицето, според изявлението, е уверило мъжете, че „ситуацията привлича цялото ни внимание“ и се разследва активно от компанията.

ЩРАКНЕТЕ ТУК, ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ.

Denny's се бори с постоянна дискриминация и предполагаем расизъм в ресторантите си от десетилетия. През 1993 г. шестима агенти на Black Secret Service съдят Denny's в Анаполис, Мериленд, за отказ да ги обслужи.

„В делото се казва, че шестимата са сред 21 агенти на Secret Service, които са отишли ​​на закуска в Denny's в Анаполис , Мериленд, на 1 април, след подготовката за посещението на президента Клинтън във Военноморската академия на Съединените щати“, съобщи The New York Times преди 30 години. „Ресторантът сервира закуска на всички, с изключение на шестимата чернокожи агенти, които седяха на една и съща маса, въпреки че една закуска пристигна след час чакане“, се казва в костюма.

Harvard Business Review отбеляза през 2021 г. че публикацията започна да отразява различни съдебни дела срещу ресторанта, датиращи от 1994 г. Оттогава организацията се фокусира върху подобряването на таланта чрез справяне с пристрастията при наемане, разширяване на набирането и разработване на пътища за повишение като начин за справяне с фанатичните работници на първа линия.

Въпреки усилията им, някои призовават за бойкот на ресторанта, тъй като в много от франчайзите проблемите продължават да съществуват.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР