Какво лекува черният ким и защо да го използвате по-често?

...
Какво лекува черният ким и защо да го използвате по-често?
Коментари Харесай

Какво лекува черният ким и защо е токова полезен?

Какво лекува черният ким и за какво да го употребявате по-често?

Тези дребни черни семена с лют мирис и лека миризма на камфор крият невероятна мощ. Те съдържат доста потребни съставки.

Черният ким е употребен в Древен Египет и Асирия, за което се загатва в Библията и е необятно обработен през Средновековието, в монашеските градини. Пещери, цялостни с черните семена, бяха открити в гробницата на известния фараон Тутанкамон.

Защо е толкоз потребен?
Кимът съдържа вещество, което има антибактериални, антивирусни, противовъзпалителни, противогъбични, имунни и противоракови свойства.

То инхибира пролиферацията на раковите кафези и предизвиква тяхната апоптоза (естествена клетъчна смърт).

Кимионът в допълнение съдържа масло, протеини, сапонини, тритерпенови алкалоиди и индазол, който рядко се среща в растителните алкалоиди, както и цинк, селен, желязо, калций, калий и още доста скъпи флавоноиди.

Какво лекува черният ким?


Съединенията, съдържащи се в семената на черния ким, могат да оказват помощ за понижаване на равнището на захарта в кръвта и за поддържане на обикновено равнище на инсулин в организма. Те защищават черния дроб и бъбреците от увреждане, защото прочистват тялото от отрови и тежки метали.

Благодарение на мощните противовъзпалителни и антиоксидантни резултати, форсира заздравяването на раните.

Черният ким контролира храносмилането, отстрани метеоризма, работи диуретично, аналгетично, противопаразитно, противовъзпалително, противогъбично, антибактериално, работи успокояващо при менструални конвулсии, намалява кръвната захар, укрепва имунната система.

Употреба в готвенето
Преди да се култивира като лечебно растение, главната му цел е била да служи като кухненска фалшификация.

Вижте още: Почистване със сол на отрицателната сила в дома

Семената на черния ким се употребяват като фалшификация за меса, сирена и самун. Те могат да се употребяват и като сурогат на пипера заради техния мощен, лют мирис.

Могат да се употребяват при мариноване на киселото зеле и кисели краставички. Те могат да се комбинират с други подправки. Придават на ястията присъщ ориенталски усет.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР