Какво кара потребителите да кликват върху реклами? Технологичната компания RTB

...
Какво кара потребителите да кликват върху реклами? Технологичната компания RTB
Коментари Харесай

Интелигентната реклама знае какво искаш


Какво кара потребителите да кликат върху реклами? Технологичната компания RTB House открива отговора и създава механизъм за рекомендации, който комбинира самообучаващи се логаритми и нареднало различаване на облици. Резултатът е с 41% повече кликове.

Дълбокото учене е въодушевен от биологията логаритъм, който се учи от съществуваща информация и настоящи процеси, сходно на човешкия мозък, до момента в който ги следи. Това е една от най-новите технологии в региона на изкуствения разсъдък и един от най-мощните принадлежности, когато става въпрос за решение на проблеми с цифрова подредба. Днес самообучаващите се логаритми оказват помощ в съвсем всяка промишленост – от опазване на здравето и търговия, до безпилотни коли и цифрови асистенти. Те оказват помощ да се диагностицират положения, като гръбначни контузии, сърдечни болести и рак. Алгоритмите за надълбоко учене могат даже да играят роля в изобретателната промишленост и изкуството, където оказват помощ да се оцветят черно-бели фотоси и да се сътвори фотография на изцяло напълно нова невронна мрежа.

Още повече, дълбокото учене е съвършен инструмент за предугаждане на човешките стремежи в рекламната промишленост. Самообучаващите се логаритми могат да генерират извънредно точни продуктови рекомендации, като по едно и също време плануват дали даден консуматор ще закупи стоката (потенциал за конверсия), както и цената на покупката (стойността на конверсията). Също по този начин те са способни да създадат персонализирания ретаргетинг с до 50% по-ефективен от преди.

RTB House създават новаторски механизъм за рекомендации, който употребява надълбоко учене, с цел да открива модели на взимане на решения. Той може да планува продуктов набор, който е евентуално да е забавен на всеки обособен консуматор, според от техните привички, държание и други метрики. Наскоро компанията качи системата си за рекомендации на ново равнище. Ъпгрейдът съчетава надълбоко учене и компютърна визия. Новият способ разрешава ултра прецизни предвиждания на евентуални потребности на всеки клиент, което прави рекомендациите към него с над 41% по-ефективни от преди.

По време на автоматизирани търгове в действително време (real time bidding) в персонализирания ретаргетинг компютрите би трябвало да взимат решения за доста малко време. Механизмът за рекомендации би трябвало в границите на милисекунди да реши каква визия и коя оферта да показа. И това решение е взето въз основата на това какво съответният консуматор сега търси, неговите браузър данни, информацията за дадения артикул, категориите от ползи, навиците на извършване на покупки и тактиките му за търсене. С новите логаритми, добавени към досегашния механизъм процесът на взимане на решение е доста по-точен.

Без надълбоко учене не би било допустимо да се доближи толкоз мултиизмерна персонализация. Но новите логаритми се уповават също и на автоматизирана компютърна визия, която разрешава разбор и схващане на информация даже от единствен облик или серия изображения.

Крайният резултат е, че рекомендациите стават по-оптимизирани и потребителите кликат върху рекламите с 41% повече от нормално. Ръстът се вижда изключително в браншове като мода и електронни магазини с доста категории, където съществуват безкрани благоприятни условия и за рекомендации от разнообразни, само че разумно свързани категории.

Бартломией Романски, основен механически шеф на RTB House отбелязва, че в последните няколко години промишлеността работи върху принадлежности, които в някои направления превъзхождат човешката индуиция и опциите на човешкото зрение. „ Нашата цел е да създадем ретаргетинг рекламите по-приятни за клиентите от една страна и доста по-ефективни от друга. И това ще докара персонализацията на ново равнище. Невронните мрежи (особено архитектурите с дълбокото учене) стават новият стандарт в цифровия свят и условията му за опция за възвръщане на вложенията и облаги от информация. Изкуственият разсъдък вечно трансформира метода, по който популяризираме цифрово. В комбиниране с компютърната визия имаме опция да проучваме хиляди изображения в секунда, да дефинираме повтарящи се модели с огромна акуратност и да проспособяваме преподъките към всяка дребна смяна в държанието на потребителите “

RTB House е една от дребното компании в света, които съумяват да развият и приложат лична технология за закупуване на реклама в модела на автоматизираните търгове в действително време. Те оперират в целия свят и реализират над 1000 акции за световни търговски марки на над 40 пазара в Европа, Латинска Америка, Азия, Близкия Изток и Афтика. Откритията им към този момент са презентирани на разнообразни научни конференции в целия свят, в това число Международната конференция за невронни мрежи в Аляска (2017), 33-ата интернационална конференция за машинно учене в Ню Йорк и 31-ата конференция за изкуствен интелект в Сан Франциско.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР