Какво е усещането да илюстрираш детски книги и как попадаш

...
Какво е усещането да илюстрираш детски книги и как попадаш
Коментари Харесай

Предизвикателството да илюстрираш детски книжки



Какво е чувството да илюстрираш детски книги и по какъв начин попадаш в света на приказките, когато ги допълваш с цветове?

Темата разяснява в “Нашият ден “ Десислава Даскалова , неотдавна приключила анимационна постановка. В свободното си време илюстрира детски книжки, досега има две. Тя е илюстратор на книжката “Приключенията на Сръчко и Мрънчо “.

„ Силата на волята “ е първата книга от поредицата „ Приключенията на Сръчко и Мрънчо “, в която се споделя за двама братя, които непрекъснато попадат в разнообразни обстановки, някои от които са напряко невероятни.



“Най-важното обръщение, което би трябвало да носи илюстрацията, е, че няма нищо непреодолимо и с малко повече изпитание работа и твърдоглав труд, може да постигнеш всичко.

Също и това да се научим да бъдем благи един към различен, мисля че е най-важното нещо. “ - споделя илюстраторката.

Темата разяснява в “Нашият ден “ и Петя Евлогиева , аниматор и татуист. Пъстър, пресен и прочувствен човек, който в действителност е мъчно да се опише в едно изречение.

Тя взема решение да даде живот на още един воин - Лиска. Прекрасни илюстрации, които основава в свободното си време.

 http://www.sluchka.bg/

“При по-малките деца се случва да поемат историята посредством илюстрациите, тъй като нормално мама до момента в който чете, детето преглежда и проучва какво се случва. Не би трябвало илюстрацията и текстът да имат цялостно припокриване, с цел да може да има две линии, по които децата да си наблюдават историята. “ – споделя илюстраторката.

Чуйте диалозите в звуковите файлове.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР