Какво е да правиш японски кимона от български платове. Идеята

...
Какво е да правиш японски кимона от български платове. Идеята
Коментари Харесай

Бегония Магранер - испанката, която шие японски кимона от български текстил



Какво е да правиш японски кимона от български платове . Идеята идва от Испания. Осъществява я испанката Бегония Магранер , която дели живота си сред работата си в Румъния, българския си другар и японската си пристрастеност.
„ Това си е по-скоро мода. Истинско развлечение. Е, като цяло, аз целият си живот съм се опитвала да сътворявам някакви неща. Животът ме замъкна на някакви други места и се занимавам с други неща. Обаче постоянно съм се опитвала в свободното си време да върша нещо, което да е обвързвано с творчеството “, описа в „ Хоризонт до обед “ Магранер.

„ По време на пандемията си имаше доста свободно време. Всичко стартира от там, че аз в действителност бях запалена по японците, по Япония . През 2019-та година, лятото преди пандемият бях там за към 11 дни. Харесваше ми това да си закупувам облекла от другите пътувания. И по тази причина от Япония се върнах с към 19 кимона - два куфара облекла. И си споделиха, когато пандемията стартира, че към този момент е време да ги извадя, да ги прегледам. Да видя кое по какъв начин мога да измоделирам , да съчетавам, да съчетая. Разбира се, тъй като доста огромна част от тях са комфортни за носене. Но не и във типа, в който ги имах – имаха дълги ръкави. В същото време имах и музи от българския текстил , българските платове. Защото и в България съм живяла много дълго време. Купих си такива едни остарели платове, които не се вършат към този момент. Бях претърсила всичките антикварни магазини “, уточни още Бегония Магранер .

 Тя поучава слушателите:

„ Винаги правете каквото желаете, каквото ви харесва . Затова и ми пристигна концепцията да направя от тези платове кимона. Хубавото в цялата работа е, че тези платове са ги правили по това време. Направили са ги на стан. И е доста мъчно да бъдат открити в общоприетите магазини. Аз си бях харесала един много бе прекрасен антикварен магазин в Пловдив. Впрочем Пловдив е мястото, което в действителност ме успокоява. Всеки път, когато желая да избягам напълно малко от моето всекидневие в София, просто отивам в Пловдив. В Пловдив има нещо в действителност доста особено ", споделя испанката. И прибавя:

" Животът е къс. Искам към този момент да сме малко по-спокойни и да успеем да се забавляваме малко повече ".

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР